
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na korpus- 4 cele vajcia slahame so 4 lyzicami krystaloveho cukru do biela, potom zlahka primiesame 4 lyzice polohrubej muky s 1 praskom do peciva (alebo 3,5 lyzice muky a 1 lyzica kakaa). Upecieme na 180 st.C Korpus rozrezeme na 3 casti a plnime lubovolnym kremom, ja som vymiesala pol plechovky uvareneho salka s asi tretinou masla. pravy marcipan - 120 g najemno zomletych olupanych mandli, 120 g preosiateho praskoveho cukru, 1 lyzicka studenej vody a spracovavat a spracovavat, cim dlhsie, tym lepsie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak toto bola prva torta z pravym marcipanom z mandli.. piskot bol zo 4 vajec, podla mna naj, nadychany, lahucky, na chut urcite lepsi ako mramorovy.. prve poschodie bolo plnene puncovinou, druhe kremom z uvareneho salka a masla a jahodami, tretie opat kremom a potiahnuta bola marcipanom z pravych mandli, ktory som vyrabala doma...mala som ho vsak malo, preto bol vyvalkany privelmi na tenko a npri prenasani na tortu sa potrhal...chut vsak bola stokrat lepsia ako vyzor.