
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
26vajec,kryš.cukor,kypr.prášok,poloh.múka,kakao,masla,marcipán na poťahovanie,čokol.peniažky
POSTUP PŘÍPRAVY
Na plytkom plechu upiecť 5korpusov.Na jeden korpus som použila:4vajcia,10dkg kryš.cukor,10dkgmúky a pol kypr.prášku.Krém:6celých vajec ,40dkg kryš.cukru ,5dkg kakaa(najlepšie je holandské) vyšlahať mixérom a dať uvariť nad parov.Po vychladnutí prišlahať 50dkg masla.Korpusy prekrojiť na polovicu po šírke . Zvlášť naplniť 3 korpusy na vrchnáka zvlášť 7 na spodok.Dať stuhnúť a potiahnuť marcipánom,rozložiť na spodnú časť peniažky a nakoniec prikryť vrchnákom.Pri krájaní sa vrchnák pekne zloží a kraja sa zvlášť.