Plnene kuracie kridelka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie kridla ( ja som mala 9 kusov) plnka: 250 gr. mleteho bravcoveho pliecka, 6-8 ks stredne velkych sampionov, 1 cerstva cervena paprika, 1 Pl masla (nezamienajte za olej!), zvazok cerstvej petrzlenovej vnate, na dochutenie: bylinkova sol, ml. cierne korenie korenie, vegeta 2-3 velke cibule nakrajat na rezance na spodok zapekacej misy, 2 PL olivoveho oleja hl. muka na obalenie, 2 vajicka , olej na vyprazanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie kridelka opatrne vykostime (ja som vybrala iba jednu kost, ale ak sa vam podari aj druhu zmesti sa tam viac plnky), naplnime plnkou, jemne osolime. Naplnene kridelka obalime v hl. muke, v rozslahanych vajickach a v oleji kratko vyprazime do zlatista. Na dno pekacika dame hodne na rezance nakrajanej cibule, tak aby cele dno zapekacej misy bolo zakryte cibulou. Pokvapkame olivovym olejom. Na cibulu poukladame vyprazene kridelka, prikryjeme a pecieme cca 50 minut pri 200 stupnoch. Ak je potrebne, mozeme podliat asi 0,5 dcl vody. Potom odkryjeme a este asi 10 minut pecieme odkryte.

Plnka: do zomleteho maska pridame na drobne kocky pokrajane sampiony, cervenu papriku, posekanu petrzlenovu vnat, 1 PL masla. Ochutime bylinkovou solou, vegetou, ciernym ml. korenim. Na plnenie kridelok je dobre pouzit cukrarenske zdobitko s najvacsiou dierkou, resp. iba sacok bez spice. No postaci aj kavova lyzicka.

Podavame so zemiakovou kasou alebo iba s chlebikom a cerstvou oblohou.

naplnene kridelka, pripravene na vyprazenie
uz upecene
takto vyzeraju v reze
dobru chut