Bratislavské rožky s orechovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 100g masla, 80g práškového cukru, 2 žltky, na hrot noža soli, 30g droždia, 500g polohrubej múky, 0,25l mlieka, vajce na potretie. Orechová plnka: 150g vlašských orechov, 80g práškového cukru, 0,2l mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice preosiatej strúhanky

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme žltky, na hrot noža soli, vykysnutý kvások, ktorý sme pripravili z malého množstva mlieka, cukru a droždia, polohrubú múku a vlažné mlieko, vypracujeme cesto a odložíme ho na teplé miesto kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky, potom ich vyvaľkáme, naplníme plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, ktoré preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

Príprava orechovej plnky: zomleté orechy premiešame s cukrom, zalejeme vriacim mliekom, pridáme vanilkový cukor a preosiatu strúhanku, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.