MORČACIE MEDAJLÓNKY V ŽUPANE Z OVSENÝCH VLOČIEK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 4 osoby: 70 dkg morčacík pŕs - filé, 10 dkg múky, farebné papriky - zelená oranžová červená, petržlenová vňať, 3 vajcia, 30 dkg ovsených vločiek, rastlinný olej , olivový olej - light, ocot Balsamico, 2 plechovky celých šampiňónov - prípadne aj kuriatka ak máte a iné huby, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

ŠALÁT: Huby nakrájame na polky, papriky na kocočky a v malom množstve olivového oleja ich opažíme. Preložíme do šalátovej misy, posolíme, okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme Balsamico octom, ak treba tak ešte aj olivovým, zľahka celé premiešame a uložíme do chladu na 1 - 2 hodiny.

MASO: Mäso prerežeme po dĺžke na polovicu a nakrájame na menšie medajlónky, ktoré jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme. Vymiešame vajcia s múkou na hladku a ak je to veľmi husté, prilejeme trochu studenej vody. Mäso v tom obalíme a potom obalíme v ovsených vločkách. Pekne sa na to lepia, ani sa netreba trápiť :)
Na panvicu, alebo Wok dáme malé množstvo rastlinného oleja a z oboch strán medajlónky opečieme na červeno na miernom ohni, aby vločky nezhoreli.
Podávame so zemiakmi.
Neskôr pridám fotky :)