Strapaté zemiakové placky s mäsom a syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky nastrúhané na hrubom strúhadle, tvrdý syr na 500g zemiakov cca 100g syra, nadrobno nakrájané hydinové mäso /napr.z polievky/, cesnak podľa chuti, soľ, korenie, majoránka, vajíčko som nedávala, ak ho vyžadujete môžete dať***na dresing: 1 pochúťková smotana, 2 lyžice tatárskej omáčky, soľ, 1 strúčik cesnaku a petržlenovú vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

...zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, na jemnom zase syr, nadrobno nakrájame mäso , všetko pomiešame a dochutíme soľou, korením, cesnakom, majoránkou ako zemiakové placky...
...na kvapke oleja opekáme do zlata z oboch strán...
...no a keď sa placky smažia, pripravíme si dresing: 1 pochúťkovú smotanu, 2 lyžice tatárskej omáčky, soľ, 1 strúčik cesnaku a petržlenovú vňať si vymiešame a podávame s plackami...
...placky sú výborné aj samotné, no ja ich mám rada s kyslou kapustou alebo s cesnakovým dresingom...