Hrnčekový koláč s čokoládou, banánmi a šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 - 3 vajcia, 1 (3dl) a 1/2 hrnčeka cukru, 1 hrnček mlieka (môžeme nahradiť akýmkoľvek bublinkatým nápojom), 1/2 hrnčeka oleja - môže byť aj menej, ja dávam olivový, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1ČL sódy bikarbóny, štipka škorice, prípadne aj vanilkový cukor, 1/2 hrnčeka kokosu - nemusí byť. Na povrch cesta: nutela, 4 banány, 500 ml vyšľahanej rastlinnej ochutenej trvanlivej šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame, vylejeme na plech a upečieme. Ešte teplé potrieme nutelou, obložíme kolieskami banánov a po vychladnutí naň navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prípadne posypeme strúhanou čokoládou alebo grankom.

Do šľahačky môžeme okrem cukru pridať aj kakao.

Pre zmenu môžeme urobiť aj mramorové cesto tak, že do tretiny cesta zamiešame kakao a cestá potom striedavo vylievame vo viacerých vrstvách na plech.

Alebo napríklad jahodovú verziu - upečené cesto pokvapkať šťavou z jahodového kompótu, naň rozložiť jahody a do šľahačky môžeme v tomto prípade pridať aj jahodový lekvár.............

Varianta s pudingom (1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, cukor, 50 g kakaa), šľahačka s cukrom a 1 PL kakaa