Kuracie prsia so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia * hubové korenie * olivový olej * maslo * šampiňóny * instantná hubová polievka * mlieko sladká smotana * kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
recept bol v plus1deň, ale mierne som ho upravila, príloha-knedlík osvedčený suprový podľa Jana F. (Naja) ID 3566
 |
kuracie prsia si nakrájame na kocky, zakapneme olivovým olejom a pridáme hubové korenie |
 |
opečieme na panvičke, keďže som ja robila viacej tak som mäso rozdelila a opekala v dvoch várkach (robila som 4 stredne veľké prsia) |
 |
opečené odložíme na tanier |
 |
v panvici s vyšším okrajom roztopíme maslo |
 |
pridáme nakrájané šampiňóny (dala som 250 g balíček) a restujeme (úžasná vôňa mňam) |
 |
polievku si rozrobíme v mlieku, ja som dala pol litra mlieka na to množstvo |
 |
viď polievka |
 |
orestované, mňam ja by som už aj rovno mohla jesť :)) |
 |
prilejeme rozhabarkovanú polievku |
 |
pridáme kuracie prsia a podusíme 10-15 minút |
 |
pridáme sladkú smotanu |
 |
šupla som ešte petržlenovú vňať a so sladkou smotanou ešte krátko prehrejeme |
 |
na záver pridáme kyslú smotanu a znova prehrejeme |
 |
príloha knedlík, už osvedčený a superný od Jana F. (Naja) ID 3566, a ešte na záver podotknem, že soľ nie je treba pridávať, lebo hubové korenie a instantná polievka obsahujú soľ, a kto chce môže okysliť octom resp. citrónom, ale ja nemusím tak som vynechala |