Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu
POSTUP PŘÍPRAVY
Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.
 |
mäso okoreníme korením na divinu |
 |
opečieme na rozpálenom oleji |
 |
dáme do tlakového hrnca pridáme zeleninu, koreniny, bobkový list |
 |
podlejeme vodou, pridáme víno, bujón a dáme dusiť |
 |
potom mäso vyberieme šťavu so zeleninou rozmixujeme |
 |
pridáme asi 2 čl brusníc a povaríme |
 |
dáme mäso do pekáča a zelejeme omáčkou a dáme do rúry zapiecť |
 |
po upečení môžeme do omáčky ešte zamiešať 1 čl masla bude mať lahodnejšiu chuť |
 |
unaríme zemiakové knedle ja robievam ako v nemecku vo vnútri s kockami toustu |
 |
podávame so zemiakovými knedličkami, kroketami a brusnicami |