Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.

mäso okoreníme korením na divinu
opečieme na rozpálenom oleji
dáme do tlakového hrnca pridáme zeleninu, koreniny, bobkový list
podlejeme vodou, pridáme víno, bujón a dáme dusiť
potom mäso vyberieme šťavu so zeleninou rozmixujeme
pridáme asi 2 čl brusníc a povaríme
dáme mäso do pekáča a zelejeme omáčkou a dáme do rúry zapiecť
po upečení môžeme do omáčky ešte zamiešať 1 čl masla bude mať lahodnejšiu chuť
unaríme zemiakové knedle ja robievam ako v nemecku vo vnútri s kockami toustu
podávame so zemiakovými knedličkami, kroketami a brusnicami