
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1-2 polievkové lyžice oleja, rajčiny v konzerve, alebo čerstvé, 2-3 PL kečupu, soľ, kuracie prsia, cestoviny ( rúrky), mozzarella ,čierne olivy, bazalka, maslo na vymastenie formy
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľu, cesnak najemno nakrájame. Zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, krátko opečieme, vmiešame paradajky, kečup, pridáme bazalku ( nebojte sa jej pridať, dodá omáčke dobrú chuť), dochutíme soľou a dusíme asi tak 15 minúť . Omáčka by nemala byť veľmi riedka. Občas premiešame. Mäso, nakrájané na kocky opečieme v oleji ( ja som ho mala predtým namočené v olivovom oleji, kde som pridala 1 strúčik cesnaku a trošku horčice) , cestoviny uvaríme v horúcej vode.
Uvarené, vlažnou vodou prepláchnuté cestoviny zmiešame s omáčkou.
Frmu si vymastíme maslom, polovicu cestovín zmiešaných s omáčkou dáme do vymastenej misy, rozložíme kuracie mäso, poukladáme olivy, postrúhame syr a polejeme zvyšnou omáčkou. Opäť postrúhame syr. Dáme zapiecť tak na 20-30 min.
Niekedy na mäsko dávam na kocky opraženú slaninku, miesto olív.
DOBRÚ CHUŤ.
![]() |
omáčka |
![]() |
mäsko |
![]() |
prvé ukladanie, omáčka s cestovinami + mäsko |
![]() |
pridáme olivy, alebo slaninku |
![]() |
mozzarella |
![]() |
druhá časť omáčky + mozzarella a dáme zapiecť, to už nemám odfotené |