"ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA od Aničky ;) "



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsíčka,med ( 5 a viac polievkových lyžíc - podľa chuti), olej, biela kapusta (ja som dala polovicku velkej hlavky, ale hlavne tak aby sa zmestila do panvice,v ktorej to budete robiť ked si ju nakrájate - nech jej tam je dost aby to nebolo chudobne), 1 cibuľka - stredne veľká, 1 konzerva hrášku, 1 konzerva kukurice, sójová omáčka-ja davam sladku ale davala som aj tradicnu len ta je teda slansia (5 a viac polievkových lyžíc - podľa chuti), kari korenie, čierne korenie...podla chuti môžeme pridať aj kúsky ananásu a šťavu z konzervy

POSTUP PŘÍPRAVY

Mňa to chytilo dnes večer, keď som si písala s kamarátom cez ICQ :) Sťažoval sa mi,že sa mu nechce ísť do obchodu nakúpiť si suroviny, aby mal zajtra čo jesť na obed. Jeho rodičia totižto išli na lyžovačku. No niekomu je hej :) Potom sa mi pochválil, čo si chce variť a vtedy ma to chytilo, nemohla som odolať a rýchlo som utekala do pivnice a do špajzi pozrieť či všetko mám.....všeeeeeetko bolo, tak už mi nič nestálo v ceste začať variť :) Tento recept mi dal asi pred šiestimi rokmi a odvtedy patrí k mojim obľúbeným. Je to rýchle, ľahké a hlavne nenáročné jedlo :) Takže ideme na to a pripravíme si všetky potrebné suroviny :)

Spravíme si karamel - do rozpáleného oleja pridáme medík - dajte podla chuti, ja davam minimálne tých 5 polievkových lyžíc a viacej už podľa chuti, ja som tam dala nejakých 10 lyžíc lenze to robim velku davku :) Počkáme, kým bude bublinkovať a stále miešame :)
Keď už máme karamel hotový (cítite tú úžasnú vôňu? :), pridáme na kocky - na rezance pokrájané kuracie prsíčka a pražíííííme a pražíííme asi 15-20 minút.
Keď získajú krásnu zlatistú farbu a úžasnú medíkovú chuť, pridáme sójovú omáčku - 5 lyžíc minimálne - ja som jej tam teda naliala dosť(po prvých 6tich dávkach som odložila lyžicu a liala som ju tam z flaštičky :) - všetko podľa chuti, treba iba chutnať a chutnať a podľa toho sa vyjašiť a ponalievať si tam z nej ;)
keď sme sa už sójovo vyjašili, pridáme do našeho diela krásnu žltučkú a sladučkú kukuričku :)
......a aby našej žltej krásavici nebolo smutno, pridáme aj hrášok a zamiešame :)
.....ďalej pridáme kapustu a poriadne premiešame a necháme dusiť...... dusíme až kým nebude kapustička mäkká alebo ju necháme aby bola trošinku chrumkavá, každý ako lúbi, ja lubim trošinku chrumkavú :) ...............podľa toho, či to chcete skúsiť, môžete v tejto fáze pridať aj neplanovanú ingredienciu - pokrájaný ananás(aj trochu šťavičky) alebo pokrájaný banán - kto má čo radšej. Ja som tam tentokrát nič nedávala. A ked nieco z toho som dala tak iba tu stavicku z ananasu :)
Keď je kapustička podusená, ale chudinka našťastie nie udusená ;) pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a dobre zamiešame... znova trošinku podusíme....a pridáme kari korenie podľa chuti a čierne korenie, taktiež podľa chuti, poriadne zamiešame, chvíločku podusíme - už len z princípu aby sa mi to ako posledne pridané "kořeníčko" vstrebalo :)))))
a takto nejako vyzerá hotová mňamka.... :) Možno to nevyzerá lákavo, ale je to naozaj dobré, treba vyskúšať. My to papáme takto samotné, ale vklude si k tomu dajte chlebík alebo ryžu, nič tým nepokazíte :) Dobrúúúú chuť všetkým :)