Biely rascový chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný.

Do pekárničky vkladáme suroviny v poradí, ako sú uvedené v recepte. To znamená, že nalejeme 350 ml vlažnej vody, nasypeme cukor, soľ (soľ nesmie prísť do kontaktu s kvasnicami), pridáme múku. Do rohov semienka. V strede urobíme jamku, do ktorej dáme kvasnice a zakryjeme trochou múky. Len pre upresnenie VO a MO sú veľká a malá odmerka, dodávané k pekárničke. Rovnajú sa veľkej a malej lyžičke. Nastavíme program 1 na biely chlieb, veľkosť 750 g a my máme radi tmavú kôrku. Po skončení programu nechávam chlebík asi 10 min. v pekárničke, potom vyklopím a potriem slanou vodou. Dobrú chuť.