Pečená krkovička na zemiakoch

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
**cca 1kg bravčovej krkovičky, **zemiaky, **2 väčšie cibule, **soľ, **mleté čierne korenie, **mletá rasca, **1,5dl mäsového vývaru, **olej
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
 |
Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme MČK, posypeme mletou rascou ... |
 |
... a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán. |
 |
Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, |
 |
na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme troškou vody a prikryté pečieme cca 45 minút. |
 |
Po 45 minútach podlejeme mäsovým vývarom a pečieme ďalej. |
 |
Skúška, či je mäso mäkké... pri pečení mäska vcelku si nie som nikdy istá, či je už hotové.... no a keďže ešte nebolo, tak šup naspäť s ním do rúry... |
 |
... a medzitým si ošúpeme a pokrájame na mesiačiky zemiaky, ktoré mierne osolíme... |
 |
.... a rozložíme ich okolo mäsa. Znova dáme späť do rúry na dopečenie. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody. |
 |
Hotovo. Apropo, prečo sa tie mäsa počas pečenia, varenia nezväčšujú ale zmenšujú????? |
 |
Milujem krkovičku ! Mňaaam :o) |