Pečená krkovička na zemiakoch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**cca 1kg bravčovej krkovičky, **zemiaky, **2 väčšie cibule, **soľ, **mleté čierne korenie, **mletá rasca, **1,5dl mäsového vývaru, **olej

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch

Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme MČK, posypeme mletou rascou ...
... a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán.
Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu,
na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme troškou vody a prikryté pečieme cca 45 minút.
Po 45 minútach podlejeme mäsovým vývarom a pečieme ďalej.
Skúška, či je mäso mäkké... pri pečení mäska vcelku si nie som nikdy istá, či je už hotové.... no a keďže ešte nebolo, tak šup naspäť s ním do rúry...
... a medzitým si ošúpeme a pokrájame na mesiačiky zemiaky, ktoré mierne osolíme...
.... a rozložíme ich okolo mäsa. Znova dáme späť do rúry na dopečenie. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.
Hotovo. Apropo, prečo sa tie mäsa počas pečenia, varenia nezväčšujú ale zmenšujú?????
Milujem krkovičku ! Mňaaam :o)