Piškótový krém - Brča



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky piškót, 100 g horkej alebo várovej čokolády, 100 g hrozienok, 100 g vlašských alebo lieskových orechov /nemusí byť/, 1 l polotučného mlieka, 2 celé vajcia, 2 žĺtky, 2 vanilkové cukry, 1 zlatý klas, 4 pl práškového cukru, 2 pl hladkej múky, 1 – 2 pl rumu, 1 dávka silného nescafé / presso

POSTUP PŘÍPRAVY

... vyskúšajte .... výborná a rýchla lahôdka pre mlsné jazýčky....

p.s. môžeme podávať teplé i studené

čokoládu prípadne orechy nasekáme /môžeme aj nastrúhať, ale nie je to ono :oD/
v hrnci mixérom dohladka vymiešame mlieko, vajcia, žĺtky, vanilkový a práškový cukor, zlatý klas, múku a rum, zmes za stáleho miešania privediem do varu a uvaríme hustý krém
uvaríme veľkú šálku silnej kávy; piškóty namáčame v presse, ukladáme na dno misy
posypeme čokoládou, hrozienkami a orechmi, takto naukladáme 3 – 4 vrstvy
a takto to vyzera vo finále ....
konzumacia je mozna este za tepla z misy, vychladena BRCA sa da pekne naporcovat :O)