jablkový trhanec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 jablká, šťava z pol citróna,1/4 l mlieka, 50g kryšt.cukru, 120g hladkej múky, 3 vajcia,lyžica masla

POSTUP PŘÍPRAVY

tip na dobrú večeru hlavne pre detičky ale aj pre nás mamičky, ktoré milujeme sladké :o)

Jablká ošúpeme a pokrájame na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou.
Žĺtka zmiešame s cukrom, mliekom a štipkou soli a potom pridáme múku.
nakoniec sneh z bielkov
Jablká na lyžici masla podusíme, nech chytia aj zlatú farbičku
na ne vylejeme cesto a na miernom ohni opekáme. Mne sa to zmestí na jednu panvicu ale kľudne to robte na dva razy. Po chvíľke otáčame, samozrejme, že sa mi nedá otočiť všetko naraz :o), tak proste ako sa mi dá po kúskoch to pootáčam a potom z toho aj tak porobím menšie kúsky - trhance a opekám dovtedy, kým je cesto všade prepečené.
na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Tento recept som si upravila, originál by sa to malo s tými opečenými jablkami dať do trúby na pekáč a potom natrhať, ale takto je to rýchlejšie :o) a aj veľmi chutné.
Tak dobrú chuť :o)