Čokoládová roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady: Kandizované ovocie - čerešňa Cesto: 6 ks vajec 70 g práškového cukru 20 g kakaa 40 g hrubej múky Krém: 250 g rastlinného tuku 50 g práškového cukru 2 PL silnej horúcej čiernej kávy 3 PL kryštálového cukru 2 dcl vody 2 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme preosiate kakao a premiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka zamiešame do cesta.
Na plech dáme papier na pečenie, rovnomerne naň rozotrieme cesto a upečieme.
Ešte teplé cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zavinieme do rolády.
Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a kandizovanou čeresňou.

Krém:
Z kryštálového cukru vyrobíme karamel. Zalejeme 1 dcl vody a necháme rozvariť. Vo zvyšnej vode (1 dcl) rozmiešame kakao, vlejeme do rozvareného cukru a pri miernej teplote za občasného miešania varíme 10 minút.
Maslo s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame kakaový sirup, dobre vymiešame a po lyžiciach pridáme horúcu kávu.