Zapečené plnené zemiaky - oddelená strava
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
väčšie zemiaky uvarené v šupke * 1 šalátová uhorka * 2 menšie cibule * 2 rajčiny * kyslá smotana * bylinková soľ * mleté čierne korenie * petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšie sacharidové jedlo odkukané z Knihy oddelenej stravy.
|
1. Zemiaky uvarte v slanej vode do mäkka, |
|
2. Do misy nakrájajte uhorku, cibuľu a rajčiny. |
|
3. Zemiaky nechajte trocha vychladnúť, ošúpte ich, |
|
4. ... vydlabte malou vydlabávačkou jamky, do ktorých navrstvíme plnku. Vydlabané striedky zo zemiakov pridajte do misy so zeleninou. |
|
5. Na plech dajte mastný papier na pečenie, na ne položte vydlabané zemiaky. |
|
6. V mise máme uhorku, cibuľu, rajčiny a zemiakové vnútornosti, |
|
7. .. nasekáme si nadrobno petržlenovú vňať - ak nemáte, pridajte sušenú vňať alebo sušenú pažítku, |
|
8. Do misy pridajte celú kyslú smotanu, pridajte mleté čierne korenie, bylinkovú soľ a dobre zamiešajte. |
|
9. Zemiaky naplňte, ak Vám ostane trocha plnky, nechajte si ju ako prílohu k upečenému jedlu. |
|
10. Pečte 1/2 hodinku, najprv prikryté alobalom, potom nechajte zapiecť dochrumkava. Dobrú chuť! |