Sviečkovanie



Máte radi svetielka? Vymýšlate darček pre kamarátku, alebo rozmýšlate, čo priniesť ako pozornosť na návštevu? Možno máte iba chuť niečo zaujímavé a zároveň praktické vytvoriť… Urobte si doma túto jednoduchú sviečočku a potešte seba, alebo iných.

Potrebujeme:
- sviečku (na farbe a veľkosti nezáleží, použite takú, aká sa vám hodí)
- tenký drôtik
- korálky, stopper (korálka z tenkého kovu, ktorá jej zmačknutím zabráni posúvaniu ďalších korálok)
- spinky do kancelárskej zošívačky
- klieštiky



1. Odstrihneme si potrebnú dĺžku z drôtika – odporúčam odstrihnúť aj nejaké tie centimetre navyše


2. Zo zošívačkovej spinky si vyrobíme uško, ktorým prichytíme drôtik do sviečky. Oddelimé jednu spinku, precvakneme ju na polovicu, stlačíme ju k sebe, do vznikutéto U vložíme drôtik a pár krát ho zatočíme, aby nám v U-čku držal.


3. Na drôtik ponavliekame korálky – fantázii sa medze nekladú. Ja som použila takéto. Na konci opäť vyrobíme U-čko zo spinky.


4. Drôtik prichytíme na sviečku tak, že spinkové U vtlačíme do vosku – ja som ho tam vtlačila špičkou klieštikov, aby ho bolo vidno čo najmenej.


5. Drôtik obmotáme okolo sviečky a koniec zakončíme tak, ako začiatok – pichneme U do vosku. Odporúčam dĺžku drôtika prispôsobiť tak, aby bol začiatok aj koniec na jednej strane sviečky a dala sa natočiť tak, že ich nebude vidno.


Ak si robíte sviečočku pre vlastnú potechu, už ju stačí iba zapáliť. Ak ju chcete ako darček, môžete ju napríklad vložiť do organzového vrecka......................... Originálny návod a ďalšie tipy na darčeky nájdete na http://www.be-creative.sk/?p=1879