Plienková torta "po mojom"



Postup som zbierala z netu a doplnila som si ho svojimi zlepšovákmi. Je to jednoduchý postup, ktorý je rýchly a zvládne ho každá správna ženská. Netreba plienky nejako zvlášť rolovať, alebo sťahovať gumičkami, ako som to našla na nete, ale našla som si jednoduchý spôsob a vkladala som jednu plienku do druhej, čím mi vznikol plienkový had, ktorého som potom obtáčala okolo zvolenej osi. Plienky tým pádom nie sú nejako zhužvané a budúca maminka nebude mať žiadnu robotu pri rozoberaní torty. Je to ideálny darček pre novoredenca, lebo ja som vždy kupovala niečo na oblečenie, z ktorého deti rýchlo vyrástli, alebo to pre množstvo oblečenia nestihli ani len obliecť a po roku som si už ani ja a ani maminka bábätka dobre nepamätala, čo to vlastne to bábätko dostalo. Ale na plienkovu tortu nezabudne určite nikto!!!! A je to darček, ktorý sa zaručene zíde :-) a nemusí to byť darovné len pri príležitostí narodenia, ale aj pri meninách, či narodeninách.



Najskôr som si plienky poukladala jednu do druhej, čím som si vytvorila takého plienkového hada a aby sa mi to lepšie potom obtáčalo, tak som neurobila jedného dlhého hada na každé poschodie, ale viac malých, ktoré som si pri stáčaní nadpájala.


Potom som si zvolila ako os - takú penovú vytvrdenú tyčku (okolo ktorej budeme plienky obtáčať), ale samozrejme, že to nie je bežne v domácnosti, tak si môžete zvoliť aj rolky z kuchynských utierok ako som to videla u Zuzky (ID 13864), alebo môžete použiť napr. vytvorenú rolku z novín, ktoré si polepíte izolepou. To je už na kreativite každého jednotlivca, čo si zvolí za os. A potom som si toho plienkového hada obtáčala okolo a nadpájala. Potom som si každé poschodie zviazala silonkami, tie ma napadli a veru sa osvedčili na výbornú!


Takto pekne som si zatočila prvé poschodie a postup je rovnaký pri všetkých.


Ja som si zvolila 4 poschodia, lebo som mala 70 plienok, ale kľudne môže byť z tohto množstva len trojposchodová


Nakoniec som si každé poschodie obmotala stužkou a až potom som vytiahla silonky, lebo inak by sa to rozpadlo. A odrezala som si tu osovú paličku, kde keď položíme plyšáka, tak nie je nič vidieť. A dekorácia je už na fantázii každého z nás.