Rámček na kľúče – servítkovou technikou



... a kľúče už nikdy nestratíte.

Potrebujeme: rám na obrázok so zadnou výplňou 25 x 20 cm, biela akrylová farba, papierové obrúsky s motívmi 3 rôznych stromčekov, matný transparetný lak, plochý štetec, tenký štetec, nožnice, pravítko, ceruzka, 4 skrutkovacie háčiky.

1. Z rámčeka vyberte zadnú stenu a oboje natrite zo všetkých strán bielou akrylovou farbou. Farbu nechajte úplne zaschnúť. Pokiaľ bude potreba, náter ešte raz zopakujte, aby nepresvital pôvodný povrch. Z papierových servítkov vystrihnite tri rôzne motívy stromčekov.
2. Oddeľte z nich vrchnú potlačenú vrstvu. Medzitým líc zadnej strany rámčeka natrite transparentným lakom a umiestnite naň vystrihnuté motívy. Štetcom ich vyrovnajte a uhlaďte tak, aby na nich neboli žiadne vzduchové bubliny, záhyby a iné nerovnosti. Nechajte chvíľu zaschnúť a potom motívy i celý rámček ešte raz pretrite lakom.
3. Nakoniec na spodnej strane rámčeka vymerajte a ceruzkou označte miesta, kam prídu kovové háčiky na zavesenie kľúčov. Do označených miest ich potom naskrutkujte a poriadne utiahnite.