Maľujeme na hodváb



Pomocou malej šablóny zvládne aj začiatočník namaľovanie svojho vlastného obrazu. Aspoň na chvíľku sa premeňte na malých umelcov a vychutnajte si pár hodín plných tvorivosti.

Potrebujeme: hodváb natiahnutý na rám / napr. koliesko, ktoré používate pri vyšívaní obrusov/, kontúrovacie farby s aplikátorom, farby na hodváb, predlohu s motívom, štetec, špajdľu, vodu.



1. Najjednoduchšie je, ak si kúpite hodváb rovno natiahnutý na rám. Potom podeň podložte predlohu. My sme použili motív so snehuliakom.


2. Vyberte si striebornú a medenú kontúrovaciu farbu s aplikátorom, ktorý oprite o hodváb. Obrysy obrázka maľujte najlepšie pod uhlo 45 stupňov.


3. Na prepojenie čiar vám výborne poslúži špajdľa so zašpicateným koncom alebo špáradlo. /Kontúrovacie čiary musia byť prepojené, aby sa vám pri maľovaní farby nerozpili/.


4. Počkajte 60 minút, kým kontúry zaschnú. Potom vyberte predlohu a hodváb podložte 2 špajdľami. Keď hodváb navlhne, mohol by sa vám otlačiť na podložku.


5. Štetec s farbou položte na hodváb. Farba sa rýchlo vpije do priestoru ohraničeného kontúrami. Používajte menej farieb, aby sa „nepreliali“ cez kontúry.