Nažehlovačky po domácky



Potrebujeme
- všakovaké igelitky – čím tenší igelit, tým sa lepšie prichytáva, ale na druhej strane sa s ním zložitejšie pracuje…napríklad Billová igelitka sa mi neosvedčila, ako príliš hrubá
- papier na pečenie
- žehličku
- podklad, na ktorý budeme nažehlovačku aplikovať

Pred strihaním urobte ešte rýchlu kontrolu kvality. Ak chcete použiť farebnú igelitku, na nejakom mieste ju trochu požmolte medzi prstami – ak sa odlupuje farba, tak ju vyraďte, nechceme predsa, aby sme po jednom praní mali flakatý obrázok.



Z igelitiek povystrihujeme, alebo povyrážame požadované tvary


Z každej igelitky, ktorú chceme použiť, odporúčam odstrihúť testovaciu vzorku a vyskúšať, či a ako je na nažehlovanie vhodná. Takže kúsky igelitu položíme na látku, na ne dáme papier na pečenie a na 10 sekúnd pritlačíme žehličkou – pri veľmi tenkých igelitkách nastavenie na vlnu, pri hrubších na bavlnu.


Exprimentujeme! Na modrú a oranžovú igelitku bola bavlnená teplota už príliš – zošuverila sa. Na žltú, to bolo tak akurát.


Keď sme vyskúmali, čo a AKO použijeme, začíname nažehlovať. Vyberieme NA ČO.


Vystrihneme, zostavíme a priložíme ČO.


A nažehlíme


Prípadne môžeme dotvoriť fixkami na textil ako som to urobila na tejto Kittyne, ktorú použijem ako záplatu na gate môjho potomka....Podľa posledných výskumov sa textilná fixka na igelite neosvedčila, takže skúste použiť popisovač na CD (ďakujem za radu markike ID 50265)...Kompletný návod s ďalšími radami nájdete na http://www.be-creative.sk/?p=1222


Nažehlovačka blšulky ID 130001 :o)