Jednoduchý stojan na fotku



Ahojte,
aj vy máte kopu kamarátok, ktorým by ste chceli dať na vianoce, alebo len tak pre radosť malý darček? Stále vymýšlam, čo by som pre ne vyrobila a tento rok ma napadol práve stojan na fotografiu, resp. odkazy. Výroba stojana mi zabrala všeho všudy 10 minút, takže som si zriadila malú manufaktúru :o)

Potrebujeme:
sádrový odliatok ľubovolného tvaru, ocelové lanko, krokodíla, farby, štetec, hubku, lak, vŕtačku, sekundové lepidlo, klieštiky

a už iba šup šup do tvorenia...



Do sádrového odliatku vyvŕtame dierku - ideálne vo veľkosti ocelového lanka :o). Ja používam oceľové lanko hrúbky 3mm


Namaľujeme. Farbu dáme aj do dierky na lanko, aby nám nevznikol kontrast medzi namalovaným odliatkom a bielou ďúrou. Typ: pri malovaní na sádru vždy maľujem neriedenou akrylovou farbou. Vodu vôbec nepoužívam - na odliatkoch tak nevznikajú farebné mapy a farba je takmer okamžite suchá a môžem pracovať ďalej.


Ak chceme, môžeme rôzne dotvoriť. NALAKUJEME. Ja som sa rozhodla pre zvýraznenie vzoru použiť perleťovú akrylovú farbu nanesenú hubkou. Typ: po namočení hubky do farby s ňou pár krát ťupnem o podložku a až potom nanášam na zvolený podklad, aby som zabránila príliš hustému naneseniu farby.


Technická časť :o) Z oceľového lanka si odcvaknem cca 10cm kúsok a primontujem na neho krokodíla. Typ: Ako už samotný názov "oceľové lanko" napovedá, jedná sa o silnejší materiál, ktorého precvaknutie nie je vždy jednoduché. Na vybranom mieste cvakám opakovane a jednu stranu lanka si pridržiavam plochými klieštikmi, aby sa mi lanko nerozpletalo.....Lanko som kúpila v stavebninách a krokodílkov v rádioamatérskom obchode


Sekunďákom vlepíme lanko do odliatku a máme hotovo. Tešíme sa, ako sa nám to kásne prekrásne podarilo :o)