Aký kameň si vybrať??

Na alternatívnu tému: Netradiční liečitelia

Ani v lete nedokážete vypnúť, potrebujete sa upokojiť, uvoľniť či zlepšiť imunitu? Našli sme pre vás drahé kamene, netradičných liečiteľov, ktorí vám pomôžu.


A ktorý je ten najlepší polodrahokam pre vás?

Denne sme vystavené rôznym záťažovým a stresujúcim situáciám, ktoré negatívne ovplyvňujú našu psychiku. Dlhotrvajúci tlak však dokáže oslabiť aj imunitný systém a naruší harmonickú rovnováhu všetkých síl v tele. Nastoliť stratenú harmóniu a zlepšiť kvalitu života, ale i zdravia nám pomôžu drahé kamene, ktoré nájdeme v ezoterických predajniach. Vybrali sme pre vás bežne dostupné druhy, len si treba vybrať a uveriť, že nám pomôžu. Potom sa stanú našimi pomocníkmi.

Krištáľ - Otvára srdce porozumeniu a láske

Je priezračný, bezfarebný. Otvára brány duše a dáva nám poznať a uvedomiť si vlastné nedostatky a chyby. Je sprostredkovateľom pozitívnej energie, aktivuje v nás odhodlanie pracovať na sebe, zbaviť sa negatívnych blokád a očistiť sa. Otvára srdce porozumeniu a láske. Mierni bolesti spôsobené nervovým vypätím. Lieči ťažkosti srdca a krvného obehu. Zbavuje bolesti hlavy a chrbtice. Negatívnu energiu z nás odoberá a pozitívnou nás nabíja. Spája našu dušu s univerzom, odstraňuje bariéry brániace prúdeniu energie. Presvetľuje naše pocity, myšlienky a predstavy. Je univerzálnym kameňom na všetky ťažkosti, neduhy a choroby. Môžeme ho prikladať i priamo na choré miesta.

NÁŠ TIP: Pomôže aj žalúdku
Do pohára dajme pod prúdom čistej vody očistený krištáľ, zalejme ho vodou, pol dňa nechajme postáť. Krištáľovú vodu môžeme používať i zvonku na rany, ekzémy a vnútorne pri žalúdočných ťažkostiach či hnačke.

Fluorit - Prinesie nám pocity šťastia

Číra biela farba v ňom prechádza do viacerých odtieňov fialovej, modrej, zelenej, hnedej i ružovej farby. Chráni pred čiernou mágiou a sebaľútosťou. Bystrí rozum, ochraňuje pred virózami, infekciami. V Číne sa považuje za kameň šťastia.

Jadeit - Tíši bolesti hlavy

Má smaragdovozelenú farbu. Duši prináša mier a harmóniu, posilňuje obličky, z močových ciest uvoľňuje piesok a kamene, tíši bolesť hlavy a migrénu. Mierni i potenie psychického rázu, odstraňuje citové blokády, ktoré bránia v otehotnení.

Karneol - Dodáva nám odvahu

Priehľadný i nepriehľadný kameň oranžovočervenohnedej farby. Chráni pred nervovými chorobami, dodáva stabilitu, stálosť a odvahu. Uvoľňuje energetické blokády pri impotencii a neplodnosti. Pomáha pri kŕčových žilách a stabilizuje krvný obeh.

Mesačný kameň - Hojí zlomené srdce

Mliečne biely, zakalený, zelenkastý alebo modrastý. Vedie nás k poznaniu vlastného vnútra, intuície a múdrosti. Je ochrancom žien a ich liečiteľom. Rozvíja prejavy ženstva, potláča hanblivosť, v tehotenstve chráni plod a uľahčuje pôrod. Hojí bolesť z neopätovanej lásky. Posilňuje pohlavné orgány a harmonizuje ich. Môžeme ho nosiť ako šperk na krku a rukách.

Tigrie oko - Zbaví nás depresie

Hnedožltý s prechodom do siva. Posilňuje vôľu a koncentráciu, tíši nervy, zaháňa čierne myšlienky, dodáva vitalitu a prebúdza z malátnych stavov. Šperky z neho nás zbavujú strachu a depresií.

Tyrkys - Ochraňuje pred negatívnym žiarením

Modrozelenej farby, nepriehľadný. V Oriente sa dodnes považuje za kameň šťastia, strážcu tela, ochrancu pred nehodami. Je symbolom neba a mora, uznávaný ako svätý kameň, ktorý má schopnosť rozptýliť negatívne pocity a vnemy, skôr než sa usadia v našom vedomí. Učí nás žiť s hlavou v oblakoch, ale s pevnou pôdou pod nohami. Ochraňuje nás pred negatívnym žiarením a vplyvmi geopatogénnych zón. Jeho pozoruhodnou vlastnosťou je, že nás v predstihu varuje pred osudovými ranami a zmenami zdravotného stavu tým, že jeho modrá farba zmatnie a sivasto zozelenie. Lieči aj psychické problémy, anorexiu, bulímiu a nadmerné potenie. Sú z neho krásne šperky, ale pri jeho nakupovaní musíme byť opatrné, pretože jestvuje veľmi veľa napodobnenín.

Avanturín - Lieči nespavosť

Je bledozelenej a červenej farby, rozšírenejší je zelený. Tíši rozčúlenie, prináša pokoj a tichú radosť. Zmierňuje bolesti hlavy a migrény. Lieči nespavosť, zápalové ochorenia a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Náramky a šperky z neho majú upokojujúce účinky a rozkladajú nezdravé myšlienky.

Ruženín - Otvára srdce

Priezračný, jemných ružových tónov. Už v antike pokladaný za kameň lásky. Prebúdza v nás nežnosť, priateľstvo a nesebeckú lásku. Pomáha pri problémoch v komunikácii a otvára srdce všetkému krásnemu. Reguluje srdečný rytmus, pomáha pri nespavosti, lieči choroby pohlavných orgánov. Voda z neho zvonku lieči kožné zápaly. Väčší kus ruženínu v miestnosti eliminuje elektromagnetické žiarenie a smog.

NÁŠ TIP: Dva v jednom
Masážou hladkým kamienkom ruženínu dosiahneme lepšie prekrvenie pokožky. A navyše šperky z neho k nám priťahujú lásku.

Malachit - Posilňuje imunitu

Sýtozelených odtieňov, nepriehľadný. Učí nás trpezlivo a s pokojom prijímať i zlo a sklamania, lebo aj ony majú zmysel pre náš ďalší život. Je kameňom kreativity a zmeny. Prebúdza harmóniu a mier v duši. Lieči citovo zranenú dušu a posilňuje obranyschopnosť organizmu. Môžeme ho prikladať priamo na bolestivé miesta. Šperky z neho liečia duševné jazvy, ktoré nám bránia odpúšťať a zbaviť sa zatrpknutosti. do viacerých odtieňov fialovej, modrej, zelenej, hnedej i ružovej farby. Chráni pred čiernou mágiou a sebaľútosťou. Bystrí rozum, ochraňuje pred virózami, infekciami. V Číne sa považuje za kameň šťastia.

Jadeit - Tíši bolesti hlavy

Má smaragdovozelenú farbu. Duši prináša mier a harmóniu, posilňuje obličky, z močových ciest uvoľňuje piesok a kamene, tíši bolesť hlavy a migrénu. Mierni i potenie psychického rázu, odstraňuje citové blokády, ktoré bránia v otehotnení.

Karneol - Dodáva nám odvahu

Priehľadný i nepriehľadný kameň oranžovočervenohnedej farby. Chráni pred nervovými chorobami, dodáva stabilitu, stálosť a odvahu. Uvoľňuje energetické blokády pri impotencii