Niet nad dobrú radu! 20 super zlepšovákov do domácnosti: Toto vám uľahčí život!

1. Majonéza...
Odtlačky od pohárov na dreve? Vysušte dané miesto, potrite ho majonézou (nie nízkotučnou!) a nechajte zopár hodín odležať. Na druhý deň sú preč!
2. Puzdro na okuliare...
Určite si jedno zvyšné odložte. Využijete ho pri balení sa na dovolenku. Je to super úkryt pre vašu bižutériu, šperky alebo MP3 prehrávač a slúchadlá.
3. Ponožky...
Zabudnite na bublinkovú fóliu! Je drahá a vôbec nie ekologická. Ponožky, tričká aj uteráky výborne poslúžia pri balení všetkých krehkých vecí, ktoré sa môžu pri sťahovaní rozbiť.
4. Vnútro z bonboniéry...
Ak ste úspešne „zlikvidovali“ sladký obsah bonboniéry, využite vnútro na odkladanie spiniek, pripináčikov alebo gombíkov.Ak nespotrebujete celý rajčinový pretlak,dajte si ho zmraziť,potom povytláčajte do mikr.vrecka a skladujte v mrazničke.Nie vždy potrebujete celý obsah pretlaku a toto je ideálne ,keď potrebujete sem-tam niečo prichutiť pretlakom.
5. Prípravok na škvrny...
Prípravok, ktorým potierate škvrny pred praním, vám poslúži aj pri uvoľňovaní cenoviek alebo lepkavých zvyškov po nich.
6. Pilník...
Je nevyhnutný pri úprave nechtov, ale tiež výborne odstráni škvrny zo semišových tašiek a topánok.
7. Plastická guma...
Dostanete ju kúpiť v každom papiernictve. Poradí sa so škrabancami na parketách i so šmuhami na kabelkách a topánkach zo svetlej kože. Ak sa vám koniec zašpiní, odrežte ho, aby ste ho mali znovu čistý.
8. Slamka...
Ak kvietky s krehkými stonkami nechcú pekne stáť vo váze, navlečte ich do širšej slamky, ktorá im zabezpečí podporu.
9. Noviny...
Topánky z tmavej kože budú ako nové, keď ich poutierate čierno-bielo novinovou stranou zbalenou do gule. Nebudete potrebovať ani leštidlo.
10. Gumené rukavice...
Neviete si poradiť s odskrutkovaním nejakého uzáveru alebo viečka? Stačí použiť gumené rukavice a pôjde to ľahko.
11. Gombíky...
Ak sa vám pravidelne stáva, že strácate pár k náušnici alebo jej uzáver, doprajte si čas a spárujte ich cez dierky nepotrebných gombíkov. Takto ich v šperkovnici vždy ľahko a rýchlo nájdete.
12. Lepiace poznámkové papieriky...
Skôr ako nejaký vyhodíte, prejdite lepkavou stranou medzi tlačidlami počítačovej klávesnice. Pozbierate tak omrvinky aj prach.
13. Sprchovacia čiapka z hotela...
Výborne sa hodí na zabalenie topánok do kufra. Zabráni, aby vám špina z topánok znečistila zvyšok oblečenia.
14. Obliečka...
Ak uskladňujete kabáty alebo oblečenie na špeciálne príležitosti, zakryte každý kus starou obliečkou na vankúše. Vystrihnite dieru na zašitom konci a prevlečte cez vešiak. Takýto kryt má lepšie vlastnosti ako plastový obal.
15. Papierové taniere...
Máte kredenc plný na seba naskladaných hrncov a panvíc, ktoré sa zošmykujú? Uložte medzi ne papierové taniere a zabránite aj škrabancom.
16. Špongie na riad...
Drsnejšou stranou novej nepoužívanej špongie jemne šúchajte sveter, na ktorom sa objavili žmolky.
17. Biely ocot...
Dosť bolo buriny okolo vášho chodníka! Nalejte ocot do fľaše s rozprašovačom a jednoducho nežiaduce rastliny postriekajte. Zbavíte sa ich aj bez chémie.
18. Priesvitný lak
Gombík visiaci iba za nitku? Vyhnete sa tomu, ak do stredu gombíka kvapnete priesvitný lak na nechty. Keď zaschne zabráni nitke, aby sa tak skoro uvoľnila..
19. Široká guma
Natiahnite ju cez otvorenú plechovku s farbou a pri maľovaní o ňu vždy otrite štetec. Zbavíte ho tak nadmerného množstva farby a vyhnete sa zafarbeným okrajom plechovky, kvôli ktorým sa ťažko zatvára.
20. Cedník na cestoviny...
Ak ste ručne vyprali jemné textílie, ktoré by sa nemali žmýkať, dajte ich do cedníka, nechajte z nich odtiecť vodu a potom vysušte na rovnom povrchu – najlepšie uteráku.