Domcek pre babiky



Mozno domcekov je tu uz vela, ale tento je predsa trosku iny. Mam dve dievcata, a mali sme jeden maly skladaci Barbie domcek, vecna hadka, koho babika bude obyvat dom - lebo samozrejme 2 babiky v jednom domceku sa nezmestia :). Lenze byt nemame nekonecne velky. Tak som vymyslala, ako urobit domcek, ktory nezaberie miesto ked sa s tym deti nehraju. A toto je vysledok.



Mam sikovneho manzela, takze on nam vyrezal domcek aj police zo sololitu, ale kludne sa da urobit aj z kartonu. Dve steny su zlepene paskou a domcek sa da zavriet ako kniha. V stenach su vyrezy, do ktorych sa pri hre zastrcia police.


A toto su policky, horne poschodie trosku mensie, aby bol lepsi pristup dole.


Takto to vyzeralo poskladane, zatial neozdobene. Potom sme isli nakupit samolepiace tapety roznych farieb. Chcela som nieco v style Monster High, kvoli starsej dcere, ale moc velky vyber tych tapiet nebol...


U nas sa dnes v skole strajkuje, tak sme tapetovali a tapetovali s dievcatami. Zvlast policky, zvlast steny, takze islo to jednoducho. A uz len zariadit... a hor sa hadat, koho babika bude byvat v novom domceku :) . A ked ich to prestane bavit, vytiahneme policky, "knizku" zavrieme a odlozime.


A neprestali sme s vyrabanim :), do okien pribudli zaclony, stacili dve minidierky, cez to spagat, navliec zaclonky, a vzadu spagat zviazat.


Bez svetla by bola v domceku tma, tak sme si vyrobili stolovu lampu - cievka od nite je zaklad, na to z tvrdeho papiera tienidlo - sice nesvieti skutocne, ale to uz je len maly detail :).


A tu je moj oblubeny kus - je to vlastne rozkladacia postel, ktoru ked zlozime, sluzi bud ako stolik v obyvacke(vid predchadzajuca fotka), alebo ako sedacka. Vyrobeny je z 3 krabic od Kinder cokolady, zlepeny najprv izolepou tak, aby sa dal skladat ako leporela, potom oblepeny tapetou...


Tu vidno, ze by sa sikla este jedna krabica, ale mali sme len tri, tak babike trosku trcia nohy :). Da sa vyuzit aj ako dvojpostel, ked sa babiky trosku potlacia...


A posledny kus na dnes : vana - krabica oblepena zvonka ciernym papierom, zvnutra modrym, pena je z vaty. Tak, prijemne tvorenie, do Vianoc sa to da hravo zvladnut :)!