kvety



Pekné, rýchle, jednoduché, z toho čo je doma. Nechala som sa inšpirovať jednou stránkou ktorá sa venuje montessori doma.



Potrebujeme kartónový obal od vajec, farby a štetec (temperové, vodové, akrylové proste aké doma máte), slamky alebo špajdle, zelený papier, nožnice a nožnice so zúbkami, obojstranná lepiaca páska - lepšia by bola lepiaca pištol, ale pokazila sa mi :-( a nejaká vázička do ktorej potom dáme kvety, alebo ich môžeme použiť ako zápich do izbových kvetov.


Z kartónu si vytrháme, alebo vystrihneme, kališky kvetov (na fotke tá farebná časť). Ja som vytrhávala lebo sa mi tie nerovnomerné okraje viac páčili a používala som tie stredové rozdelovače, pretože sa mi z tých stredov tie kalíšky zdajú krajšie ako z tých lôžok na vajcia - tie sú také moc široké.


toto je pripravený a už aj namaľovaný kalíšok.


kalíšok z trochu inej krabice na vajcia, ešte nenamaľovaný.


tu dcérenka maľuje kvety...


po zaschnutí farby si urobíme v strede dierku o veľkosti akú potrebujeme a kvet na "stonku" v mojom prípade slamku navlečieme.


Zo zeleného papiera si vystrihneme nožničkami lístečky. Ja som použila cik-cak, potom sú lístky krásne zubkaté. A prilepime na slamku najlepšie lepiacov pištolov, ktorá mne doslúžila takže ja som použila obojstranne lepiacu pásku. A tak máme jeden kvet hotový. Stačí urobiť z dvoch krabíc a kytička je na svete.