Karnevalová maska - Kvietok



Ak sa vám páči, tak ma to veľmi teší a rada sa podelím o návod :o) Nie je to moc ťažké. Pre mňa bolo najťažšie zohnať zelené oblečenie :o) pretože zelenú nemusíme, tak sme ani nemali :o(, ale zohnali sme...
Tak nech sa darí, kočeny :o)



Urobíme si z papiera šablónu lupienku a nakreslíme na dvojitú látku z opačnej strany.


Prišpendlíme, obstriháme a zašijeme, na spodku nie necháme otvor na prevrátenie


Z kartónu si vystrihneme presne taký istý lupienok a povkladáme do látky (ak by vám to nešlo, tak mierne ohneme) Neviem vám poradiť koľko lupienok potrebujete, a aké veľké. Podľa toho aká veľká je tvár dieťaťa, aby ten otvor nebol príliš veľký, alebo malý. Čím širšie lupienky, tým menej ich budete mať.


Teraz to dôležité, aby nám to stálo a nepadalo dopredu a dozadu, z kartónu si vystrihneme obdĺžnik (nemusí byť veľký, 20 cm dlhý a široký ako spodok lupienku), vložíme dnu a zohneme cca 3 cm- vznikne nám L. Ako na foto, musíme vložiť aj do jednej strany, aj do druhej.


Ešte nalepíme taký pásik, na spodok (na tie L-ká)


Teraz nám to pekne stojí. Jednotlivé lupienky o seba prišívame, prispôsobujeme podľa veľkosti tváričky.


Z látky si vystrihneme taký široký pásik, aby nám zakryl ten kartón a nalepíme, alebo našijeme, ja som lepila tavnou pištoľou. Zo zadu si našijeme gumičku, aby sa detičky mohli v pohodičke zabávať a blázniť, tak im to určite z hlávky nespadne :o)


Pôvodne som chcela kúpiť teplákovú súpravu s kapucňou, ale nenašla som, tak som našila čiapku ale len do polky, aby sme mohli dať hlavu :o)


Navlečieme na hlávku, dozdobíme, namaľujeme na žlto a kvietok je na svete :o)


List-urobíme šablónu- jeden menší, jeden väčší, obkreslíme, vystrihneme, zašijeme, prevrátime, vložíme vystrihnutý list z kartónu, zašijeme.


Prišijeme na nohavicu, ja som si ju rozpárala a prišila medzi, aby to lepšie držalo. Ak môžem poradiť, najlepšie to bude stáť na obtiahnutých nohaviciach. Druhý list-ten menší si prišijeme na rukáv, najlepšie na opačnú stranu, ako ten väčší.


Červík - vystrihneme guličky - dvojmo - väčšiu - menšiu-menšiu... chvostík zašijeme, otočíme, prilepíme na list guličku po guličke, nalepíme oči.


Červík


Ušijeme si jednoduché zvieratká - ako lienky, včielky, žabku, slimáka, motýle, myšku návody sú aj tu na mmb od veľmi šikovných dievčat :o) Pozdravujem :o)


Alebo, keď sa vám nechce, určite nájdete nejakého plyšiačika, alebo gumené zvieratká...


Super sú zvieratká z filcu, alebo nažehlovačky motýle, drevené lienky, motýliky...


Je na vašej fantázii, ja som nakreslila pavučinu, prilepila pavúčika a lienky...


Na zelenú papučku som prišila žabku, keď sa vám nechce šiť a máte krtka, tak prišite jeho. Tiež pekne ukáže.


Na bundičku som prišila gumenú žabu


Nezabudnite na zelené rukavice, ja som prištipla vtáčika


Nohavice spredu, urobené lienky z filcu.


Zozadu na nohe myška


Kvietok zozadu