
Ľahšie šúpanie pomarančov
Citrusové plody sa zvyknú niekedy ťažko šúpať - buď je kôra už stará alebo príliš tuhá. Pomaranče ľahšie ošúpete, ak ich ponoríte na pár minút do teplej vody.
Banány dolu hlavou
Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladajte do chladničky, ale vešajte v komore špičkou dolu.
Jabĺčko opravár
Ak ste to pri príprave zemiakového majonézového šalátu prehnali so soľou, nevešajte ešte hlavu. O nápravu sa postará najemno postrúhané jabĺčko.
Čučoriedky nerozmrazujte
Mrazené čučoriedky, ktoré chceme použiť pri pečení, však nikdy vopred nerozmrazujte. Rozmočili by sa a zafarbili by nežiaducim spôsobom cesto.
Viac šťavy z citróna
Citróny sa vám budú lepšie odstavovať, ak ich predtým umyjete v horúcej vode, získate aj viac šťavy.
Grapefruit nelúpte!
Je to jedna zo železných zásad: grapefruit nikdy nelúpte. Pred konzumovaním ho rozkrojte na dve časti a každú polovicu vložte do hlbšej misky alebo taniera. Zahnutým či menším nožíkom obrežte vo vnútri kôru, dužinu v nej však nechajte a vyberajte lyžičkou.
******