Suknička "tutu" bez šitia



Baby, neviem, či ste si už niekde všimli túto super sukničku pre malé baletky. Ja som ju objavila len tento týždeň a úplne ma nadchla. Hlavne, že sa nemusí šiť. Ja som si ešte nestihla kúpiť tyl, ale určite pri najbližšej príležitosti letím do metrového textilu. Návod si môžete pozrieť na youtube, stačí zadať "tutu skirt". Ale aspoň približne:

1. Potrebujete tyl nastrihaný na pásy široké cca 10-15 cm, dlhé cca 40 cm - to znamená, že sukňa bude dlhá 20 cm. Ak chcete sukňu dlhú 30 cm, tak si pripravte pásy dlhé 60 cm. Približne budete potrebovať 40 kúskov (podľa šírky pásu slečny). Buď si kúpite cca 2 metre tylu a striháte podľa potreby, alebo hotové 15 cm-vé 2 rolky - aj rôzne farby.

2. Spravíte si pás z gumy širokej aspoň 2 cm. Odstrihnete dĺžku podľa potreby vašej slečny a zošijete dva konce.

3. Pásy tylu uväzovať na gumičku v strede každého pásu - t.j. dva rovnako dlhé konce tylu tvoria sukňu. Tesne vedľa seba uväzujeme pásy, kým nemáme omotanú celú gumu, buď na obyčajné uzlíčky, alebo spôsobom ako je na nete - bez obrázku je to ťažko popísať, ale keď si pozriete video, tak je to veľmi jednoduché a krásne. (Preložiť pás tylu na polovicu, podstrčiť stred pod gumičku a dva konce tylu pretiahnuť cez slučku.)

4. Hotová sukňa sa dá dozdobiť stužkami, gorálikmi a dá sa k nej vyhotoviť z rovnakej farby aj ozdoba do vlasov, mašlička na čelenku, kvietok.....

Napríklad:
http://www.youtube.com/watch?v=btnHbKLj9A4&feature=fvsr
Veľa trpezlivosti.