Vypočujte si hudbu z internetu on-line zadarmo a legálne



www.grooveshark.com – Kde si vypočuť akúkoľvek hudbu? Myslím celé skladby, bez nutnosti zaplatiť, s pocitom legálnosti, spoľahlivo, s možnosťou vytvárať vlastné playlisty? Aktuálne cez službu Groove Shark. Okrem možnosti vyhľadávať a počúvať sa možno na Groove Shark aj zaregistrovať a uložiť si sem vlastnú hudobnú kolekciu, ktorá je potom dostupná odkiaľkoľvek, kde je prístup na internet.

www.freemusicarchive.org – Tento „archív“ tvrdí, že má hudbu nielen zadarmo, ale navyše aj dobrú. Skladby odtiaľto môžete bezplatne sťahovať, zároveň však aj veľmi komfortne prehrávať priamo na stránke. Súčasťou webu sú aj doplňujúce články a pre interpretov s chuťou zviditeľniť sa, samozrejme, sekcia, prostredníctvom ktorej môžu participovať. Stránka ako stvorená pre nové objavy.

www.musicovery.com – Musicovery je ďalší z radu internetových hudobných projektov, ktoré používateľovi servírujú hudbu podľa nálady. Stačí si vybrať typ hudby podľa nálady a nechať si serverom automaticky zvoliť hudbu. Nie každému, samozrejme, ladí každá hudba – náhodnosť výberu možno ovplyvniť obmedzením žánrov, spomedzi ktorých má služba pre vás vyberať skladby. Ak práve nemáte čo počúvať, istotne skúste.

www.dogmazic.net – O tejto stránke len v skratke. Nezisková organizácia, ktorá za ňou stojí, prostredníctvom nej distribuuje bezplatne vyše 700 hodín hudby, čo predstavuje takmer 10 000 skladieb od 1000 skupín. Skladby si možno bezplatne sťahovať či ich on-line počúvať. Stránka žije čisto zo sponzorských darov. Opäť jeden dôkaz, že kopírovanie hudbu nezabíja, ale šíri.