AKO PREKVAPIŤ MAMIČKU - nielen na sviatok



PRÁCA PRE OTECKOV S DEŤMI

My sme toto srdiečko robili s deťmi - od 4,5 roka - 7 rokov. Zvládli to výborne všetky, trošku to síce trvalo dlhšie, ale zhruba za hodinku bolo srdiečko hotové. Tým menším deťom to išlo dokonca lepšie ako tým väčším, čo som bola milo prekvapená, :-) .

Potrebujete na jedno srdiečko to :

*Tvrdší papier A4 / keď je tenký, tak tie zakrútené pásiky dobre nedržia a roztáčajú sa / - 3ks - farba podľa toho aké chcete mať srdiečko a ružičky na ňom
* 1 zelený tvrdší papier A4 - to na lístočky
*disperzné lepidlo - Herkules, alebo iné / uschnuté je priesvitné/
*štetec, ktorým budete lepidlo nanášať
*nožnice
*ceruzku, na ktorú budete nakrúcať papier

Postup:
Z jednej polky A4 vystrihneme srdiečko. Ďalšie dva A4 rozdelíme na polovice. Každú tú polovičku nakrútime na ceruzku. Potom ceruzku vyberieme a chvíľku rolku podržíme. AK sa vám trošku roztočí, tak to nevadí. Rozstriháme tú rolku na zhruba 1,5 -2 cm kúsky. Potom každú tú malú rolku ešte raz zvinieme, ale len v rukách. Išlo to všetkým deťom, treba im to len ukázať. Potom tu malú roličku pustíme, necháme rozvinúť a nalepíme na srdiečko. Lepiť sa to dá tak, že v lepidle namočeným štetcom potriete spodok ružičky alebo tak že natriete priamo na srdiečko kúsok, tam kde budete pokladať ružičku. Takto pokračujem až kým nie je celé srdiečko polepené. Lístočky urobíme tak, že kúsok zeleného papiera iba poskladáme, stačí zo 4 krát, a nastriháme. Potom povkladáme medzi ružičky.