
Obaľovanie karfiólu nemá asi nikto v obľube. Cestíčko na prstoch a neporiadok okolo tanierov.. brr.
Určite si obľúbite môj spôsob obaľovania. Potrebujete na to 1 - 2 uzatvárateľné misky (ja používam krištáľovú z tupperware) a tanier... a samozrejme suroviny.
Do misky nasypte múku, do nej poukladajte uvarený a vychladnutý karfiól, misku zatvorte, pohrkajte hore-dole, tento postup zopakujte aj s rozšľahaným vajíčkom.
Ja používam jednu misku, nie je toľko riadov, najprv si všetko obalím v múke, potom vo vajíčku, ale môžete použiť rovno dve misky.
Postup môžete zopakovať aj so strúhankou, ale ja radšej obaľujem v tanieri, popritláčam strúhanku pevne o vajíčko, aby sa toľko netrúsila do oleja.
1 veľký karfiól mám obalený za cca 5 minút..

Karfiól vložte do misky s múkou, kľudne aj viac kúskov naraz.

Misku pevne uzavrite, pohrkajte a karfiól preložte do misky s vajíčkom (ak obaľujete všetko naraz, tak si ho odložte na tanier.

Zopakujte postup s vajíčkom

Misku opäť uzavrite, aby tesnila, pohrkajte

Vajíčko sa pekne porozteká po celom karfióle, môžete do vajíčka zašľahať aj mlieko, bude ho viac :-))

Postup môžete zopakovať aj so strúhankou, ja som v strúhanke obaľovala ručne, aby sa strúhanka lepšie prilepila k vajíčku.

Žiadne špinavé ruky, karfiól obalený za 5 minút a ... čistá kuchyňa.