Papierová ozdoba



Na poslednú chvíľu vkladám inšpiráciu pre aj tesne pred štedrým dňom tvoriace šikulky. Jednoduchá papierová ozdoba vo vintage štýle, ktorú môžete robiť aj s deťmi.

Potrebujeme
- starú knihu, alebo noviny
- tvrdý papier (ja som robila so 180g)
- pravítko
- razítkovaciu farbu
- ihlu, niť a dva korálky



Pomocou pravítka si z knihy natrháme deväť pásikov 7x1cm.


Z tvrdého papiera si nastriháme/narežeme tiež 9 pruhov rozmeru 7x1cm. Aj knihové aj kartónové prúžky v strede prehneme. Z knihy si ešte vystrihneme dve kolieska s priemerom cca 1 cm.


Navlečieme a zaistíme si prvý korálik, za neho koliesko a potom striedavo raz prúžok tvrdého papiera, raz prúžok z knihy. Ak nemáte dierovačku na papier s malým otvorom, nič si z toho nerobte a prešívajte prúžky ihlou…OK, keď máme navlečené všetky prúžky, zaistíme ich uzlíkom, aby sa nám nerozliezali od seba. Cca o 3 cm ďalej urobíme na nitke znova uzlík a začneme navliekať opačnú stranu prúžkou. Ho ho ho a tu je tá finta špirálového efektu. Začíname prešívanie prvým prúžkom, potom druhým atď. Proste vždy tak, aby sa nám jednotlivé prúžky krížili – vykukaj foto.


Podarilo sa až do konca? Verím že áno a tak teraz už navlečieme iba druhé koliesko a zaistíme korálkou – niť, ktorá prevyšuje výborne poslúži ako šnúrka na zavesenie. Kompletný návod nájdete ako vždy na http://www.be-creative.sk/?p=2180. Šťastné a tvorivé...