Veterniky
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 2 komentáre
Ivana T. (pivo) ID 5542, mimibazar.sk/pivo (17.3.2013, 13:03)
Receptík:
cesto: 600g studenej vody(6dcl)
300 g palmarinu
300g hladkej múky
8 vajec
Do studenej vody dáme margarín varíme asi 1 minútu, postupne pridávame preosiatu múku.Do vychladnutej zmesy pridávame vajcia postupne.Na plech nastriekame veterníky a pečieme na 220 stupňov asi 25 minút.
šľahačková plnka:
2,5 dcl smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
2,5 dcl mlieka
1 zlatý klas
1 žltok
60 dkg práškoveho cukru
1 vanilka
karamelová šľahačka:
3,5 dcl smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
4 lyžice kryštaľoveho cukru
Z cukru správime karamel,zalejeme šľahačkou a vyšľaháme.
Upečené veterníky rozkrojime a plníme šľahačkovou plnkou a karamelovou.
Po mojej skúsenosti by som si spravila asi viacej tej plnky aby boli také viac naplnené lebo vycházda to len tak tak.
Prajem dobrúúúúúúúúú chuť (L)

ODPOVEDAŤ
Hana M. (HankaMR) ID 173, mimibazar.sk/hmaru (10.3.2013, 21:32)
milujem veterníky (L)môžem poprosiť recept? (F) (F) (F)

ODPOVEDAŤ