| Ivana T. (pivo) ID 5542, mimibazar.sk/pivo (17.3.2013, 13:03) |
Receptík: cesto: 600g studenej vody(6dcl) 300 g palmarinu 300g hladkej múky 8 vajec Do studenej vody dáme margarín varíme asi 1 minútu, postupne pridávame preosiatu múku.Do vychladnutej zmesy pridávame vajcia postupne.Na plech nastriekame veterníky a pečieme na 220 stupňov asi 25 minút. šľahačková plnka: 2,5 dcl smotany na šľahanie 1 stužovač šľahačky 2,5 dcl mlieka 1 zlatý klas 1 žltok 60 dkg práškoveho cukru 1 vanilka karamelová šľahačka: 3,5 dcl smotany na šľahanie 1 stužovač šľahačky 4 lyžice kryštaľoveho cukru Z cukru správime karamel,zalejeme šľahačkou a vyšľaháme. Upečené veterníky rozkrojime a plníme šľahačkovou plnkou a karamelovou. Po mojej skúsenosti by som si spravila asi viacej tej plnky aby boli také viac naplnené lebo vycházda to len tak tak. Prajem dobrúúúúúúúúú chuť
ODPOVEDAŤ |