| Ingrida T. (kwella) ID 9888, mimibazar.sk/kwella (20.1.2009, 13:40) |
vyzerá super to by si manžel pochutil ale aj ja dáš recept??
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.1.2009, 20:50) |
Ingridka, dakujem. Recept na huspeninu je uz tu na MMB 2 krat. A ja rozhodne nechcem davat recepty , ktore su uz na MMB uverejnovane. No ale uvediem len tu v odpovedi. Takze: mala som jedno vacsie bravcove koleno cca 800-1000 gr., 4 koze asi take 15x20 cm. Do 6 l hrnca som napustala studenu vodu, postavila tie kolena a koze. Treba davat pozor, aby len pomalicky zacalo vriet. Ked to zovrelo, tak som pridala sol, cierne cele korenie asi 10 bobuliek, trochu vegety, asi pol lyzicky cerv. ml. papriky ( kvoli farbe) 3 bobkove listy, asi 8 strucikov cesnaku, 1 stredne velku cibulu aj s cervenou supkou ( ocistila som iba tu vrchnu supku a tu co je najblizsiek cibuli, som ponechala), 1 vacsiu mrkvu, 1 stredne velky perzlen. Tot vsjo. Vrelo mi to iba na 1 stupni asi od 16,30 a o polnoci som to zlievala. Urobila som cistu bez masa aj s masom. Ziadne koze ani nic ine. Do rana bola krasna stuhnuta. Naozaj len treba dosledovat, aby nezavrela a uplne pomaly a dlho vrela ( ja tomu hovorim, ze bublala). Je krasna priezracna a dobra tuha. Tak som sa to naucila od mojej mamky a ona ju mala vzdy perfektnu. Tak dufam, ze som pomohla. Drzim palce, nech sa ti podari. Papa Ada
ODPOVEDAŤ |