. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

Kornélia P. (nellyP) ID 5421
.
mimibazar.sk/nellyp
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.8.2006
Naposledy: 17.12.2017 7:49 DNES
Aktualizácia: 17.12.2017 7:49 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 706
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NA DOBIERKU NEPOSIELAM. Nežiadajte veci bez poštovného ani výmenu (na takéto ponuky nereagujem) a píšte mi cez MMB, urýchlite tak všetko!
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Arašidové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

*Suché: 2 1/2 hrnčeka hladkej múky 1/2 čajovej lyžičky soli 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku 2/3 hrnčeka hnedého cukru *Mokré: 3 pol.lyčíc roztopeného masla 2 veľké vajcia 1 hrnček mlieka 1/2 hrnčeka arašidového masla 3/4 hrnčeka kúskov čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla na nete. Chcela som využiť arašidové maslo inak, ako natieraním na chlieb. Neoľutujete, sú perfektné!!!
Postup ako pri ostatných muffinoch: zmiešame suché a mokré prísady.
Pečieme pri 220°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky z gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

Hľadala som tu na MMB aj googlila, no nič podobné som nenašla. Tak som si ho vymyslela. Nevedela som, či vyjde, preto som postup nefotila.:-( Potrebujeme: 200g mrazeného gaštanového pyré s rumom, 1/2 (125g) Palmarínu, 100g preosiateho práškového cukru, 200g hladkej múky, 1 balíček vanilkovho cukru, 1 kopcovitá PL kakaa, 1 celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, vypracujeme do homogénneho cesta a vypĺňame ním formičky medvedích labiek. Pečieme pri 180°C asi 15 minút. Vyklopíme(ide to veľmi ľahko) a ešte horúce obaľujeme v preosiatom práškovom cukre.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2013, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo-čokoládové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

Trochu vylepšený recept od Magdalénky.:-) Potrebujeme: 3 stredné alebo dva veľké banány, 1/2 šálky krytálového cukru, 2 celé vajcia, 1 šálku polohrubej múky, štipku soli, 1 kávovú lyžičku PDP, hrsť orieškov (ja som nedala,lebo doma neboli) a na malé kúsky pokrájanú čokoládu na varenie (100g).

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pomiešame a po dvoch polievkových lyžiciach navrstvíme do formy na muffiny. Malá rada: čokoládu treba najskôr pomiešať s múkou, inak pri pečení klesne na dno a prilepí sa! Muffinky sa pečú pri 220-230 st.C asi 20 minút - treba sledovať cez okienko. Keď pekne zhnednú (cukor v banánoch sa skaramelizuje), sú hotové. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňovo-makové muffiny - manželove obľúbené



POTREBNÉ PRÍSADY

Suchá časť: 12 dkg polohrubej múky 3 dkg mletého maku 1 káv.lyž. prášku do pečiva ... Mokrá časť: 10 dkg kryšt.cukru 2 vajcia 1 vrecúško vanilk.cukru 1 káv.lyž. škorice 15 dkg masla alebo margarínu ... zavárané višne ... trocha mlieka ... štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

1.Zapneme rúru na 220-230 st.C.
2 Muffinovú formu vymaženeme roztopeným margarínom (ja mám teflónovú, kto má silikónovú, urobí podľa seba).
3. Zmiešame jednotlivé časti: suchú a mokrú plus pridáme ostatné prísady.
4. Polievkovou lyžicou kladieme kopčeky do jamiek, majú byť naplnené do 2/3 (pri pečeí sa pekne nafúknu).
5. Pečieme cca. 10-15 minút.
6. Po vybratí z rúry musíme počkať kým vychladnú a potom vyklopíme.
7. A zjeme.:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2009, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Slaný tekvicový koláč na taliansky spôsob (alebo čo s tekvicou?)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept je vymyslený mnou, lebo nám takéto talianske chutia, ale môžete si ho prispôsobiť, ako sa vám páči.
Potrebujete: 1kg postrúhanej tekvice, ale vyžmýkajte z neho vodu, 3 celé vajcia, 30-40dkg hrubej múky (nevážila som ju, ale tak "přimeřene"), pol balíčka prášku dopečiva, 1 KL pizza korenia, 2 KL vegety, 2 PL petržlenu, 0,5dcl oleja, prípadne strúhaný syr na vrch - ja som ho doma nemala,ale aj tak je dobrý.:-)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pomiešame,musí nám vzniknúť taká polotuhá masa. Nalejeme na plech - netreba ho vymastiť,ani vysypať, nepripáli sa, len do chrumkava upečie. Pečie sa pri 250°C asi 20 minút. Papá sa osamotene,alebo s kečupom, syrom, tatárskou a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky...
0,3-0,4kg pomletých škvarkov...
1 PL soli...
a 5 dcl vody...40g čerstvého alebo balíček sušeného droždia
(Nie je to presne vážené, ja to robím už "od oka"= přiměřene :-O)
Sorry, že som nefotila aj postup, malá mi to nedovolila.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady spolu dobre premiešame, vypracujeme mäkké a vláčne cesto (podľa potreby pridáme múku alebo vodu). Necháme pol hodiny nakysnúť - ja nemám "misku kysku",aj bez to ide.:-)
Aby bolo pekné lístkové, terba ho párkrát prekladať, dávam medzi jednotlivé vrstvy múku.
Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5cm a vykrajujeme pagáčiky.
Necháme ďalej na plechu kysnúť, potrieme žĺtkom zriedeným s vodou a posypeme sezamom.
Pečieme pri 190-200 st.C cca. 30-40minút (nestopujem, treba to sledovať).
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2013, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Nescafé Frappé



POTREBNÉ PRÍSADY

Nescafé Classic, kryštálový cukor (prípadne umelé sladidlo), Grand (zahustené mlieko v konzerve) alebo obyčajné polotučné mlieko, voda, kocky ľadu, na ozdobenie šľahačka a štipka škorice
a pomôcka - šľahač Frappé. Kto to chce mať podľa Grékov, od ktorých som sa tento recept naučila, potrebuje ešte aj špeciálny pohár na Frappé a slamku.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do pohára nalejeme 1 PL vody, 1 KL Nescafé Classic a podľa chuti 1-2 KL cukru Ja pre seba dávam umelé sladidlo rozdrvené medzi dvoma lyžičkami - kvôli línii :-),
2. šľahačom pripravíme penu - objem toho, čo sa predtým nachádzalo v pohári, sa musí zdvoj- až strojnásobiť, existuje aj taký šľahač za pár korún na batérie, nemusí byť do zásuvky,
3. keď je pena hotová, naložíme do pohára kocky ľadu, ja dávam koľko sa len zmestí,
4. nalejem Grand a potom dolejem ešte vodou, ale ak nemáte, stačí obyčajné mlieko (ale tá prvá verzia je chutnejšia),
5. ozdobím šľahačkou (na fotke ju nehľadajte, nemala som ju doma, ale aj bez nej je super) a na vrch pridám štipku škorice a slamku.
DOBRÚ CHUŤ !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2010, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku