. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

ČO DOM DAL

Fast food trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

chlebové placky zelenina akéhokoľvek druhu (ja som použila cuketu, mrkvu, reďkovky, papriku, ľadový šalát a ruccolu) ghí (prepustené maslo) čokoľvek čo máte radi (ja som použila 96%-nú šunku, avšak pokojne si môžete pridať nejaký syr, mäso alebo aj biely jogurt)

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže je vonku krásne počasie a záhradky nám hýria všemožnými farbami, rozhodla som sa využiť čo nám príroda dala a pripraviť si skvelý a časovo nenáročný obed, ktorý si môžete dať doma alebo si ho so sebou vziať napríklad do práce.

Zeleninu si nakrájame na malé kúsky a cuketu na kolieska. Kolieska jemne opečieme na troche ghí a keď sú pekne zlatisté z oboch strán, vyberieme ich a na zvyšku ghí si podusíme zeleninu. Kto chce, kľudne si ju môže dať aj surovú, ja som však chcela využiť zvyšné ghí, a teda som zeleninu len prihriala cca 1 minútu, aby dostala chuť ghí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2012, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Cícer



POTREBNÉ PRÍSADY

cícer, riasa kombu, bobkový list, soľ, kyslá smotana, pažítka.

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť.

Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáce chlebové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500 g múky, najlepšie celozrnnej 100 g bieleho jogurtu, ja som použila krémový s 3% tuku štipka soli 1 PL (polievková lyžica) olivového oleja štipka sušeného zázvoru (zázvor ale zohrieva, takže v lete je vhodnejšie použiť kari alebo kurkumu alebo aj nič) cca 2 deci vody

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

Všetky suroviny okrem vody zmiešame v miske. Nakoniec pridáme vodu, najlepšie postupne. Jej množstvo závisí od použitej múky. Vypracujeme hladké, skôr mäkšie cesto (nelepí sa na ruky, ani na misu) a vložíme ho v mikroténovom vrecúšku do chladničky aspoň na 2 hodiny. Po tomto čase cesto vyberieme a rozdelíme zhruba na 10-12 častí. Každú natenko rozvaľkáme, čím tenšie, tým lepšie. Cca 1-2 mm. Pri správnom vypracovaní sa cesto netrhá a netreba ani veľmi podsýpať múkou.

Placky potom opekáme na panvici s pár kvapkami oleja alebo ghí. Naozaj stačí pár kvapiek. Môžete skúsiť aj na sucho, ale s tým olejom je to lepšie. Vo vnútri cesta sa tvoria vzduchové bubliny, také akoby vankúšiky a zvonka sú jemne chrumkavé.

Osvedčilo sa mi najprv všetky placky vyvaľkať, potom až zohriať panvicu a opekať. Ide to veľmi rýchlo a rýchlo aj zhoria. Tak dajte pozor.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.2.2013, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Prečistené maslo



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo pomaly zohrievam v hrnci s hrubým dnom až začne vrieť, dôležité je to „pomaly“, pretože by sa mohlo spáliť. Po krátkej dobe sa na povrchu objaví pena, oheň vtedy znížim na minimum, a penu postupne zberám. Nechám prebublávať až kým nie je úplne číre, ale musí ostať krásne zlatožlté. Na spodu sa zvykne vytvoriť zrazenina, ale žiadny strach, je chutná, dá sa použiť na poliatie kaše, zeleniny, alebo len tak s chlebom hneď zjesť. Číre maslo precedím do čistého pohára a nechám otvorené vychladnúť. Môže sa skladovať aj mimo chladničky, nič sa mu nestane a je dobré aj mesiac. Ja ho dávam do chladničky, lebo tam sa mi lepšie zmestí, ale nemusí sa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.7.2012, 22:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Jahodovo-mätový osviežujúci nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

mäta, jahody, voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Prvé jahody sa u nás doma nijako nespracúvajú. Skôr si ich vychutnávame len tak, samotné.

Po tom, ako sme všetci absolvovali „ochutnávku“, zostalo ešte zopár jahôd vo vedierku. A tak moja zlatá dcéra Lenka dostala nápad, ako zvyšné suroviny zúžitkovať. Vyrobila si farebný, voňavý a ešte k tomu osviežujúci nápoj bez zbytočného cukru a kalórií.

Jednoducho do studenej vody namočila celé umyté lístky čerstvej mäty a do toho nakrájala polovice jahôd. Po niekoľkých hodinách mi nápoj naservírovala a musím povedať, že bol vynikajúci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.6.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Založenie kvásku



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná múka, teplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

1.deň
Do väčšieho skleneného pohára dáme asi 100 ml múky a pridáme teplú vodu, zhruba 1 dcl, aby vzniklo tekuté, ale hustejšie cestíčko. Asi ako na lievance. Pohár prikryjeme potravinovou fóliou a pripevníme gumičkou. Necháme pri izbovej teplote do druhého dňa.

2.deň (prvé kŕmenie)
Cestíčko premiešame, môžeme ovoňať. Malo by byť mierne nakyslé, ale na začiatku sa to ťažko hodnotí, zvlášť tomu, kto to robí prvýkrát. Pridáme znovu 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplú vodu podľa konzistencie cesta. Dobre premiešame a necháme do ďalšieho dňa.

3.deň (druhé kŕmenie)
V cestíčku by sa už mali tvoriť bublinky. Premiešame ho, v prípade že hodne narástlo, môžeme ho preložiť do väčšej misky. Znovu pridáme 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplej vody toľko, ako v lekárni hovoríme „quantum satis“, koľko treba, aby sa vytvorilo husté, ale tečúce cesto. Necháme do ďalšieho dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2012, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj osvedčený recept na domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Recept na tirolskú polievku



POTREBNÉ PRÍSADY

20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.

Tu je recept:

20 g masla
2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Výborná zapečená pohánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka pohánky (krúpy alebo lámanka, svetlozelená alebo svetlohnedá, nie tmavohnedá, tá je na klíčenie) 2 šálky vody, štipka morskej soli 5 veľkých zemiakov, môže byť nahrubo, ide to rýchlejšie, 2 mrkvy, tiež nahrubo Ku zemiakom a mrkve pridáme uvarenú pohánku, opraženú cibuľu a 3 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Tu je môj recept na zapečenú pohánku na spôsob harule:

1 šálka pohánky (krúpy alebo lámanka, svetlozelená alebo svetlohnedá, nie tmavohnedá, tá je na klíčenie)
2 šálky vody, štipka morskej soli

Vodu dáme zovrieť, vsypeme pohánku, varíme na najslabšom plameni cca 10 minút, pokiaľ pohánka vodu nevsiakne. Necháme pod pokrievkou vychladnúť.

Na troche oleja opražíme 1 cibuľu s trochou rasce do svetlohneda. Tiež necháme vychladnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.6.2012, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu