končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Čalamáda - nesterilizovaná (12) 12.11.2023, 20:30 Sterilizovaná kápia do šalátov (8) 9.10.2022, 19:51 Uhorkový šalát - zaváraný, vynikajuci (79) 22.8.2022, 13:56 Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup (10) 22.6.2022, 9:24 Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdok (205) 29.12.2021, 11:26 ◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ► (44) 4.9.2021, 7:55 zavárané hríby (3) 8.8.2021, 22:35 cviklovy sirup (8) 2.1.2021, 15:45 Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov (12) 2.1.2021, 13:21 Slivkový lekvár z rúry (39) 27.12.2020, 16:43 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja).PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nálev : ** 2 litre vody * 1 nakladač * 0,5 l octu * 0,5 kg cukru ** POSTUP PRÍPRAVY Nálev si pripravím obvyklým spôsobom. Dám variť vodu, po zovretí pridám cukor , ocot, nakladač a odstavím z plynu. Zalejem už naplnené fľaše uhorkami. Samozrejme môžme pridať mrkvičku porezanú na kolieska, cibuľu, cesnak a kôpor. Zatvorím a sterilizujem. Sú veľmi chutné. Aspoň podľa mojich detí. Iné ani nechcú. A to ich robím až do 100 fliaš každý rok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.7.2018, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čierne ríbezle na spôsob brusníc-úžasná delikatesa!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí 600g cukru 1/2 lyžičky mletej škorice 1/2 balíčka vanilkového cukru 2 lyžice rumu (ja som dala aj viac) citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a rum a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore dnom aby nám chytilo viečko a necháme vychladnúť. Môžme používať k mäsu, alebo aj vyprážanému syru, príp. zaliať pudingom.Ja ho robievam už 2roky a je naň veľký dopyt! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) eva o. (enia74) ID 27391 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.9.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čokoládová "nutela" z jabĺkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu.. Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :) Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min. "Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, paradajky, soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou. Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok. Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. Pani Ivke dakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo ako čerstvéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy. POSTUP PRÍPRAVY +++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
hotová omáčka na špagety FavoritPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať POSTUP PRÍPRAVY olej,cibuľa, cesnak ,paradajky, paprika ,zeler pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať (s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
papriková pomazánkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg kapie, 750g cibule, 5 feferóniek (nemusia byť), 2 dcl oleja, 1 dcl octu, 100 g cukru, 30 g soli do vajíčka na čaj dávam korenie: 5 zrniečok nové korenie, 5 zrniečok čierne korenie, 5 klinčekov, 3 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY papriku, cibuľu a feferóny očistíme. 500g cibule, papriku a feferóny zomelieme, 250g cibule pokrájame nadrobno a dáme na olej opražiť do sklovita. potom pridáme pomletú zmes. pridáme ocot, cukor, soľ, koreniny a necháme na miernom ohni variť. občas premiešame. na konci rozmixujeme ponorným mixérom a dávame do fliaš. sterilizujeme cca 20 min. tento recept mi dala kamarátka a je veľmi chutný. našla som tu paprikové pomazánky, ale každý recept je iný. pomazánku dávam na chlieb alebo topinky alebo aj k párkam namiesto horčice. dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Magdaléna V. (MegieV) ID 27578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablková výživaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jabĺk /1,5kg jabĺk - 0,5kg mrkva, prípadne iné ovocie/ 800ml vody, 1vanilka, 7 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Očistené, nakrájané jablká dáme variť so všetkými ingredienciami. Varíme do mäkka, až ich rozvaríme. Všetko potom zmixujeme a plníme do pohárov. Sterilizujeme 5 minút a necháme vychladnúť hore dnom. V špajzke vydržia potom aj rok.... Kým nebudú opäť nové jabľčka ,o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Mária L. (majka81) ID 32730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ALMA PLNENA KAPUSTOU*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.8.2010, 6:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Suprový šalát ČALAMÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká). POSTUP PRÍPRAVY Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky. dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky. Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |