končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
TORTY |
Tortička pre Ninku k 14. narodeninámPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 korpusy - mramorový, krém z ľadových gaštanov, jahôdkový džem, čokoláda na poliatie, tortová oplátka, dekoračné cukrovinky, stuha a ohňostroj .... a kopec trpezlivosti a lásky :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 19.7.2011, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik z Be-Be keksíkovPOTREBNÉ PRÍSADY Be-Be keksy štvorcové 1-2 balenie - môžu byť aj bledé aj tmavé - nie ale cereálne, alobal, tvrdšia podložka, kokos. Plnka: šľahačková smotana 30-33%, čokoláda, stužovač Toto je originál plnka: Plnka: 20dkg masla, 2 PL pr. cukru, 1 PL rumu, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, vanilkový puding, kakao - ale ja si rada veci zjednodušujem a tak dávam plnku s 33% smotany a čokolády :-) POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si plnku : Šľahačku privedieme do varu a rozlámeme tam čokoládu - kto má rád sladšiu tak 1 biela čokoláda a tak 3 kocky várovej, ja dávam várovú alebo horkú 55%. Necháme prejsť varom a odstavíme. Dáme do chladna, najlepšie z večera do rána. Pridáme jeden stužovač do šľahačky a vymiešame. Pripravíme si alobal, dáme naň podložku z tvrdého papiera v tvare obdĺžnika a začneme ukladať keksíky. Ja ich dávam do jedného radu tak max.6 - potriem plnkou, naukladám keksíky, potriem plnkou, naukladám keksíky a takto postupujem až ich mám na sebe tak 5 - 6. Potriem celý koláč dookola zvyšnou plnkou a obsypem kokosom. Koláč zabalím opatrne do alobalu a dám odležať do chladna. Koláčik krájame do šikma! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Zinkina vílová tortička na želanie k 4. narodeninkámPOTREBNÉ PRÍSADY Orechový korpus: 6 vajec, 350 g pr. cukru, 10 PL vody, 150 g orechov, 100 g hrubá múka, 150 g polohrubá múka, vanilkový cukor, 3/4 PDP, kakao Plnka: 3 šľahačkové smotany, horká čokoláda 200g /várová/, biela čokoláda 100g, 2 stužovače do šľahačky rum, džem - ríbezľový a jahodový modelovacia hmota pasta dama, potravinárska farba, Decor gel priesvitný, stuha ...a samozrejme sviečka :-) POSTUP PRÍPRAVY Na želanie pridávam postup - už tu je ako Zázračná torta - tak sa aj oficiálne volá - ale ja ju mám z portálu varecha a robím ju trocha so zmenami: Tortička je fakt vynikajúca - jemná, nadýchaná, vláčna a ako to volám ja: orechovo - orechová - teda samý orech :-) Korpus robím do 2 foriem 20cm: Žĺtka, práškový cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame ručným mixérom Asi po 15 minútach po lyžiciach pridávame studenú vodu nie naraz, ale po lyžiciach a dôkladne vmiešame. Postupne začneme pridávať múku s práškom do pečiva a orechy - tiež po lyžiciach a dôkladne zapracujeme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 1.7.2011, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Olovrantík - Aj oči musia jesť :-))PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY šumka, syr, vajíčko, cherry paradajky, paprika ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 1.7.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZemiačikyPOTREBNÉ PRÍSADY Tak touto dobrotkou nás prekvapila naša 13-ročná dcérka. V škole majú základy varenia :-) Potrebujeme: Zemiaky, vegetu, slaninku, syr, olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky riadne vydrhneme, rozpolíme a vrch zemiaka narežeme. Namočíme ich rozkrojenou stranou mierne!!! do vegety, resp. korenia na zemiaky /dľa fantázie - ale pozoooooor, aby to nebolo moc slané!/ poukladáme ich na vymastený plech a na každý zemiak dáme kúsok slaninky a syra a upevníme špáratkom. Necháme ich zapiecť a papáme ešte teplé. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička Zinke k narodeninámPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Orechový korpus, ríbezľový džem, zavárané marhule, čokoládový krém. Piškótový korpus, ríbezľový džem, čokoládový krém. Modelovacia hmota Pasta Dama. Ozdôbky. POSTUP PRÍPRAVY veľa trpezlivosti a lásky....a ide to ľahko :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 9.2.2010, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Príprava na Zinkinu tortičkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... modelovacia hmota Pasta Dama - výborná - super sa s ňou pracuje a výborne aj chutí. POSTUP PRÍPRAVY more nápadov, trpezlivosti a hlavne lásky :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre NinkuPOTREBNÉ PRÍSADY Základný korpus na 20cm formu: 4 vajcia 7 dkg kryštálového cukru 7 dkg práškového cukru 15 dkg polohrubej múky 1/2 PDP Plnka: 1 várová čokoláda 2 šľahačky, trocha stužovača /pre istotu/ Čerešňový džem, Griotka, kokos, Tortová oplátka a gél na oplátku Ak máte väčší priemer formy, tak si upravte dávku. Napríklad ja som teraz mala 23 cm a robila som ju z 5 vajec, 9 dkg kr. cukru, 9 dkg pr. cukru, 19 dkg polohrubej múky a 3/4 PDP. POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme s kryštáľovým cukrom na sneh. Žĺtka vymiešame do peny s práškovým cukrom a postupne tam primiešavame preosiatu múku s PDP a sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe cca 45 min. /podľa typu trúby/ najskôr na 180ºC a potom znížime teplotu. Hotový korpus necháme vychladnúť. Plnka: do šľahačiek rozkúskujeme čokoládu a privedieme do varu na miernom plameni za občasného miešania. Chvíľu necháme prejsť varom a odstavíme. Vzchladnutú zmes dáme do chladna, najlepšie do druhého dňa a ráno ho vzmiešame spolu s trochou stužovača na tuhý krém. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.7.2009, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové guľky s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 mäkký tavaroh, 150g hrubej múky, 50g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 vajce, jahody /ak nie je sezóna dávam mrazené - robí sa mi s nimi lepšie/ - alebo hocaké ovocie. Na posýpku: 1/ mak s cukrom 2/ granko 3/ opražená strúhanka na masle s cukrom 4/ pomleté orechy s cukrom POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, hr. múku, cukor a vajce dáme do misky a vypracujeme cesto. Dáme ho na pomúčnenú dosku a postupne zapracujeme hl. múku, ja to pridávam od oka, aby sa cesto netrhalo a nelepilo. Cesto rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce a do každého zabalíme jahodu. Takéto ich dáme do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú všetky na vrch, povarím ich ešte asi 3-5 min a potom ich vyberiem - scedím :-) Dám na tanier a posypem, podľa toho, kto má aké rád. Môžeme poliať aj roztopeným maslom. Z tejto dávky pripravíme cca 20-30 kúskov podľa veľkosti ovocia - ja som ich spravila 25. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 12.7.2009, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Babičke a dedkovi ku sviatkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Piškótový korpus, plnka, marcipán a veľa lásky :-)) POSTUP PRÍPRAVY Korpus - piškótový zo 4 vajec Plnka - čokoládovo-smotanová marcipán z penových cukríkov kvietky - penové cukríky /majú ich veľmi radi/ stuha ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 10.2.2009, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |