končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Arašidové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY *Suché: 2 1/2 hrnčeka hladkej múky 1/2 čajovej lyžičky soli 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku 2/3 hrnčeka hnedého cukru *Mokré: 3 pol.lyčíc roztopeného masla 2 veľké vajcia 1 hrnček mlieka 1/2 hrnčeka arašidového masla 3/4 hrnčeka kúskov čokolády POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla na nete. Chcela som využiť arašidové maslo inak, ako natieraním na chlieb. Neoľutujete, sú perfektné!!! Postup ako pri ostatných muffinoch: zmiešame suché a mokré prísady. Pečieme pri 220°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labky z gaštanového pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Hľadala som tu na MMB aj googlila, no nič podobné som nenašla. Tak som si ho vymyslela. Nevedela som, či vyjde, preto som postup nefotila.:-( Potrebujeme: 200g mrazeného gaštanového pyré s rumom, 1/2 (125g) Palmarínu, 100g preosiateho práškového cukru, 200g hladkej múky, 1 balíček vanilkovho cukru, 1 kopcovitá PL kakaa, 1 celé vajce POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, vypracujeme do homogénneho cesta a vypĺňame ním formičky medvedích labiek. Pečieme pri 180°C asi 15 minút. Vyklopíme(ide to veľmi ľahko) a ešte horúce obaľujeme v preosiatom práškovom cukre. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2013, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo-čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Trochu vylepšený recept od Magdalénky.:-) Potrebujeme: 3 stredné alebo dva veľké banány, 1/2 šálky krytálového cukru, 2 celé vajcia, 1 šálku polohrubej múky, štipku soli, 1 kávovú lyžičku PDP, hrsť orieškov (ja som nedala,lebo doma neboli) a na malé kúsky pokrájanú čokoládu na varenie (100g). POSTUP PRÍPRAVY Všetko pomiešame a po dvoch polievkových lyžiciach navrstvíme do formy na muffiny. Malá rada: čokoládu treba najskôr pomiešať s múkou, inak pri pečení klesne na dno a prilepí sa! Muffinky sa pečú pri 220-230 st.C asi 20 minút - treba sledovať cez okienko. Keď pekne zhnednú (cukor v banánoch sa skaramelizuje), sú hotové. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňovo-makové muffiny - manželove obľúbenéPOTREBNÉ PRÍSADY Suchá časť: 12 dkg polohrubej múky 3 dkg mletého maku 1 káv.lyž. prášku do pečiva ... Mokrá časť: 10 dkg kryšt.cukru 2 vajcia 1 vrecúško vanilk.cukru 1 káv.lyž. škorice 15 dkg masla alebo margarínu ... zavárané višne ... trocha mlieka ... štipka soli POSTUP PRÍPRAVY 1.Zapneme rúru na 220-230 st.C. 2 Muffinovú formu vymaženeme roztopeným margarínom (ja mám teflónovú, kto má silikónovú, urobí podľa seba). 3. Zmiešame jednotlivé časti: suchú a mokrú plus pridáme ostatné prísady. 4. Polievkovou lyžicou kladieme kopčeky do jamiek, majú byť naplnené do 2/3 (pri pečeí sa pekne nafúknu). 5. Pečieme cca. 10-15 minút. 6. Po vybratí z rúry musíme počkať kým vychladnú a potom vyklopíme. 7. A zjeme.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2009, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Slaný tekvicový koláč na taliansky spôsob (alebo čo s tekvicou?)POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept je vymyslený mnou, lebo nám takéto talianske chutia, ale môžete si ho prispôsobiť, ako sa vám páči. Potrebujete: 1kg postrúhanej tekvice, ale vyžmýkajte z neho vodu, 3 celé vajcia, 30-40dkg hrubej múky (nevážila som ju, ale tak "přimeřene"), pol balíčka prášku dopečiva, 1 KL pizza korenia, 2 KL vegety, 2 PL petržlenu, 0,5dcl oleja, prípadne strúhaný syr na vrch - ja som ho doma nemala,ale aj tak je dobrý.:-) POSTUP PRÍPRAVY Všetko pomiešame,musí nám vzniknúť taká polotuhá masa. Nalejeme na plech - netreba ho vymastiť,ani vysypať, nepripáli sa, len do chrumkava upečie. Pečie sa pri 250°C asi 20 minút. Papá sa osamotene,alebo s kečupom, syrom, tatárskou a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky... 0,3-0,4kg pomletých škvarkov... 1 PL soli... a 5 dcl vody...40g čerstvého alebo balíček sušeného droždia (Nie je to presne vážené, ja to robím už "od oka"= přiměřene :-O) Sorry, že som nefotila aj postup, malá mi to nedovolila. POSTUP PRÍPRAVY Prísady spolu dobre premiešame, vypracujeme mäkké a vláčne cesto (podľa potreby pridáme múku alebo vodu). Necháme pol hodiny nakysnúť - ja nemám "misku kysku",aj bez to ide.:-) Aby bolo pekné lístkové, terba ho párkrát prekladať, dávam medzi jednotlivé vrstvy múku. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5cm a vykrajujeme pagáčiky. Necháme ďalej na plechu kysnúť, potrieme žĺtkom zriedeným s vodou a posypeme sezamom. Pečieme pri 190-200 st.C cca. 30-40minút (nestopujem, treba to sledovať). Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2013, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Nescafé FrappéPOTREBNÉ PRÍSADY Nescafé Classic, kryštálový cukor (prípadne umelé sladidlo), Grand (zahustené mlieko v konzerve) alebo obyčajné polotučné mlieko, voda, kocky ľadu, na ozdobenie šľahačka a štipka škorice a pomôcka - šľahač Frappé. Kto to chce mať podľa Grékov, od ktorých som sa tento recept naučila, potrebuje ešte aj špeciálny pohár na Frappé a slamku. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do pohára nalejeme 1 PL vody, 1 KL Nescafé Classic a podľa chuti 1-2 KL cukru Ja pre seba dávam umelé sladidlo rozdrvené medzi dvoma lyžičkami - kvôli línii :-), 2. šľahačom pripravíme penu - objem toho, čo sa predtým nachádzalo v pohári, sa musí zdvoj- až strojnásobiť, existuje aj taký šľahač za pár korún na batérie, nemusí byť do zásuvky, 3. keď je pena hotová, naložíme do pohára kocky ľadu, ja dávam koľko sa len zmestí, 4. nalejem Grand a potom dolejem ešte vodou, ale ak nemáte, stačí obyčajné mlieko (ale tá prvá verzia je chutnejšia), 5. ozdobím šľahačkou (na fotke ju nehľadajte, nemala som ju doma, ale aj bez nej je super) a na vrch pridám štipku škorice a slamku. DOBRÚ CHUŤ ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2010, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |