končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Neskutočne lahodná nátierka bryndzová s cesnakom a mrkvou :-)POTREBNÉ PRÍSADY 125 g bryndza, 30 g maslo, 1 strúčik cesnaku, 150 ml kyslej smotany, 100 g nastrúhanej mrkvy, mčk. POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dobre zmiešame a dáme vychladiť na hodinku-dve, aby sa chute pekne spojili :-) Recept som našla na FB, tam ho preniesli zo stránky nasliptov.sk. Nátierka je skutočne neodolateľná! Či už na čerstvom chrumkavom chlebíku, na jednohubkách alebo v miske ako dip k tortilkám.. Lahôdka! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.6.2014, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Fantastické mäsko a la StudenkováPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, citrónová šťava, vegeta, mletý zázvor, karí korenie šľahačková smotana, koňak, soľ, olej šampiňóny, mrkva, kukurica, pórik, paprika, rajčina, POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som videla pred rokmi v telke - herečka Zdena Studenková ho pripravovala v jednej relácii o varení. Vravela, že je to výborný recept na chalupu - keď vie, že majú ísť, dá si toto mäso do pácu, a keď prídu na chatu, len ho dá piecť, a kým sa postará o ostatné, je navarené :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 161 návštěvníkov) KOMENTÁRE (61) posledné: 9.10.2016, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybacie guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept pochádza z Billy - pred dvomi rokmi mali kartičky s receptami na každý týždeň - toto je jeden z nich. U nás veľmi obľúbený... Takže potrebujeme: 300 g rybieho filé, 2 vajcia, 1 PL mileka, 1 menšia cibuľa, tuk na vyprážanie, hladká múka, 2 PL strúhanky, soľ. POSTUP PRÍPRAVY 1. Rybie filé podusíme, vykostíme a pomelieme spolu s očistenou cibuľou. 2. Pridáme jedno vajce, 1 PL strúhanky a hladkú múku. Osolíme a premiešame. 3. Zo smesi sformujeme kroketky, ktoré obalíme múkou, vajcom rozšľahaným s mliekom a strúhankou. 4. Vypražíme v rozpálenom tuku do červena. 5. Podávame s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.3.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábätko vo vaniPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pre švagrinkú k prvému bábätku POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia na MMB - ďakujem Martinke ID 44546 :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (22) posledné: 25.7.2012, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizovaná slepačia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sliepka; mrkev; petržlen; celé korenie; soľ. POSTUP PRÍPRAVY Sliepku rozdelíme na 25 dkg kúsky. Po troch-štyroch kusoch dáme do pohára (7 dcl), pridáme mrkev, petržlen, korenie, soľ, dolejeme vodou asi 3-4 cm od vrchu, dáme viečko s červenou gumičkou a sterilizujeme dve hodiny. Pri použití pridáme 1 liter vody, trocha vegety a prevaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 18.6.2010, 17:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizovaná zabíjačková kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg pliecka; cibuľa; rasca; soľ; červená mletá paprika; kapusta. POSTUP PRÍPRAVY Na cibuľke osmažíme mäso, pridáme rascu, soľ, papriku a trochu dusíme. Pridáme kapustu, trocha vody a dusíme 15 minút. Horúce dáme do fliaš, použijeme viečko s červenou gumičkou a sterilizujeme dve hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.8.2009, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Fazuľová konzerva s párkomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg fazule; 1 kg paradajky; 1 kg papriky; 1 kg cibule; 1/2 kg párky; 1 deko; 2 dcl ocot; 2 1/2 dcl oleja; 20 dkg cukru; 2 PL sójová omáčka; feferóny podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút. Sterilizujeme. P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-)) No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.8.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Príloha zo zelených fazuliekPOTREBNÉ PRÍSADY Mám jeden recept na prílohu, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo. UPOZORNENIE: Osobne som ho ešte nerobila, ale nejakú dobu sa už naň chystám :-)) Takže, ak by ho náhodou niekto skúšal, tak môžete dať prípadne vedieť, či to chutí, či je to jedlé :-)) SUROVINY: 400 g zelených strúčikov, 2 PL oleja, 150 ml vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL cukru, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, 3 PL sójovej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1,5 ČL solamylu, štipka soli aj korenia. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľky umyjeme, odkrojíme konce a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali kocku zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak, cukor, zázvor a SO. Necháme povariť asi 10 minút. V 50 ml vody, čo nám ostala, rozmiešame solamyl a za stáleho miešania prilejeme k fazuľkám. Potom prilejeme víno a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame k mäsu (kotletám, medajlónkam, a pod.) so zemiakmi. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2012, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zelené fazuľky trochu netradičnePOTREBNÉ PRÍSADY Ešte raz k zeleným fazuľkám. Viem, že toto nie je práve diétny recept, ale je to fajn. Kto má rád podobné chute, bude sa mu to páčiť. Je to EXTRÉMNE jednoduché: POSTUP PRÍPRAVY Uvarené fazuľky posypeme na masle opraženou strúhankou. Hotovo :-)) (Poznáte to niektorá?) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 10.3.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
PIMSPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept pochádza z čias, keď som žila v Británii. Na slnečné nedeľné popoludnia, ktoré sme trávili v záhrade, sme si okrem iných dobrôt pre deti, pripravovali aj túto pre dospelých. Potrebujeme: ovocie, vodku, minerálku. POSTUP PRÍPRAVY Akékoľvek ovocie (riaďte sa svojimi chuťami, aby to pre vás bolo dobré) nasekajte na drobné kúsky alebo kúsky hltu, dajte do väčšej nádoby. Zalejte vodkou a dolejte minerálkou. Ten pomer by mohol byť tak 1 diel vodky a dva diely minerálky. Samozrejme, záleží na chuti a dostupných zásobách :-)) Podávame v pohároch na šampanské (nie flauty, ale také tie široké, viete, čo myslím :-)) - pokiaľ máte napríklad hostí a chcete, aby to "trochu vyzeralo", s koktejlovou lyžičkou alebo lyžičkou na bowle. Prípadne aj s dezertnou vidličkou. Pokiaľ to máte len tak pre seba, pokojne si to dajte do misiek a vezmite si obyč lyžičky. Z toho sa nestrieľa, že :-)) Celé to pojedáme / popíjame. Má to byť také akurát - ani nie priveľmi husté ako šalát, ani riedke samá voda, ale také "bowlové. Aby ovocie plávalo, ale aby nebolo úplne stratené :-)) Je to dobré, osviežujúce, oplatí sa podávať chladené a so skôr mäkšími druhmi ovocia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.7.2009, 7:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |