. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

České ovocné kysnuté knedlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g poloh.múky, 270-300ml mlieka, 1/2 droždia, soľ, 2 PL kr.cukru, 1 vajce + maslo a na vrch mak, orechy, tvaroh -podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Milujeme ovocné knedlíky - buchty, hlavne tradičné české kynuté knedlíky, takže tu je pre Vás jeden skvelý recept od mojej českej svokričky..........

Pripravíme si klasika kvások - do teplého mliečka dáme trošku cukru a kvasnice. Necháme vzísť kvások. Zatiaľ do misy preosejeme múky, pridáme cukor podľa chuti, soľ a rozkvedlané vajíčko. Pridáme kvások a zamiešame cesto. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto buď premiešame s ovocím a robíme - gule, buchty, knedlíky, alebo si cesto rozdelíme na štvorčeky a naplníme. Ja som mala čerešne, a keďže to je malé ovocie, nechcelo sa mi každu jednu baliť, tak som si umyté čerešne dala do vykysnutého cesta a premiešala. Rukou som si z misky odoberala a na pomúčenej doske vytvarovala knedlíky. Cesto sa lepí, ale to nevadí, pracujeme s múkou a potom to je OK. Do veľkého hrnce dáme zovrieť vodu a pokiaľ sa rozvarí, tak nám knedlíky podkysnú. Do vriacej vody dáme knedlíky - záleží aký veľký je hrniec, ja som dala 10ks, ale treba počítaťs tým, že knedlíky ešte narastú. Varíme 4min, potom otočíme a varíme ďalšie 4 min. Potom ich vyberiem, hneď páradlom prepichne, aby vyšla para a riadne potrieme maslom.
Podávame buď s makom, tvarohom.........

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.špaldová múka ( ja používam od Kuchenmeister T 630), 120g zmäknutého masla, 120g kysl.smotany (bieleho jogurtu, tvarohu), 1 ČL soli, 2 hrste pokrájaného medvedieho cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Obdobie medvedieho cesnaku je opäť tu, a kedže ho máme dosť, vymýšľam všeličo možné.
Na internete som nenašla chuťovky, len z kysnutého cesta, tak som skúsila recept, ktorý mám na slané krehké pečivo.

Do misky si preosejeme múky, pridáme soľ a premiešame. Pridáme maslo a kys.smotanu. V tomto recepte som použila aj smotanu, aj jogurt, aj tvaroh, lebo som mala zo všetkého zvyšky :-) Inak používam kyslú smotanu.
Zamiešame cesto a na záver pridáme umytý a posekaný cesnak. Všetko spolu a rýchlo spojíme, vypracujeme nelepivý bochník. Netreba sa s tým hrať, je to krehké cesto, a dáme ho na 30 min. do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a radielkom krájame pásiky - tyčinky a ukladáme na plech s peč.papierom. Posypeme ešte rascou príp. ešte soľou a dáme piecť na 180*C na 15min. Každá rúra pečie inak, preto odsledujte a pečte do zlatista.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.4.2019, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňáky - pagáče z cukrovej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli, menšia cukrová repa, 5 PL maku

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňová sezóna je v plnom prúde, preto pridávam náš tradičný a dlhoročný recept na pagáče.

Najskôr si uvaríme očistenú a umytú burgyňu. Alebo ju na mlieku podusíme, alebo burgyňu neuvaríme vôbec :-D mám vyskúšané všetky verzie a zakaždým robím inak.

Potom si pripravíme cesto: urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo repa bude sladká, soľ, roztopené maslo, mak a repu postrúhanú najemno. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť akurát :-) ani nie riedke ani nie husté.
Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieská - pagáče. Ukladáme na plech s peč. papierom alebo tef.podložkou. Necháme chvíľu podkysnúť, potom trošku popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo olejom. Pečieme na 180*C cca 15 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňové pagáče - řepánky mojej českej svokry :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli. Plnka: menšia cukrová repa, 5 PL maku mletého alebo aj nemletého, 50g masla, 250ml mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňové pagáče sa u nás pečú vždy na jeseň, ale klasické pagáče, že uvarená repa ide do cesta. Tieto má rád môj manžel, a u nich sa pečú tak, ako buchty, s cukrovou plnkou vo vnútri.

Takže, urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo plnka bude sladká a soľ, roztopené maslo. Môžeme pridať do cesta aj vajíčko, ale nie je podmienkou. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť ako na buchty. Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min.

Pripravíme si plnku. Repu očistíme, umyjeme a postrúhame. Na masle chvíľu orestujeme. Potom podlejeme mliekom a dusíme. Nakoniec pridáme mak - záleží od nás, aký máme radi, či mletý alebo nemletý.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolesá, ktoré plníme cukrovou plnkou. Ako buchty ich zavinieme, otočíme a uložíme na plech podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom alebo maslom. Môžete aj vajíčkom, ale my to nemáme radi. Pečieme na 180 *C cca 20 min, záleží však od rúry, preto radšej sledujme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Skvelé cuketovo-špaldové tyčinky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cukety, 200 g špaldovej hladkej múky, 100 g poctivého masla, cesnak podľa chuti, ja som dala 3 ks, ½ balíčka kypriaceho prášku z vínneho kameňa alebo 1KL s.bicarbona alebo kypr.prášok, 1 vajce na potretie, ľanové semienka alebo rascu na posypanie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketová sezóna je v plnom prúde a ja sa s Vami chcem podeliť o skvelý recept na zdravé cuketové tyčinky. Rcept nie je môj, ale zo stránky: http://fitshaker.sk/mega-dobre-cuketove-tycinky/

Cuketu postúhame, posolíme. V druhej miske si preosejeme múku, pridáme soľ, kypr.prášok, cesnak podľa chuti, postrúhame cesnak. Prdáme cuketu bez vody a všetko spolu zmiesime. Dáme na 30 min. do chladničky.
Potom cesto rozvaľkáme asi na 3mm hubku, radialkom urobíme pásiky -tyčinky, uložíme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami alebo racsou. Pečieme na 200*C cca 10min. V recepte sa uvádza 220*C alemne sa to zdá veľa.

Prajem dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Univerzálne kysnuté cesto :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

350g polohrubej múky, 150g hladkej múky, 270-300ml mlieka, 5 PL práškového cukru - podľa chuti i viac, 21g droždia, 50g roztopeného masla, 1 vajíčko, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som už rôzne kysnuté cesta, no toto je úžasné, jemné a vhodné na koláče, záviny, buchty, vianočku......... Neviem, či sa tu podobný recept nachádza, nepozerala som. Ja som vyskúšala rôzne kombinácie, no tieto ingrediencie mi vyhovujú najviac, preto si recept ukladám sem.

Pripravíme si kvások: dáme trošku zohriať mlieko, pridáme lyžičku cukru, rozmrvíme kvasnice a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku, cukor - ten si upravte podľa seba, mi veľmi neobľubujeme sladké cesto, preto cesto nie je dosť sladké, tak si cukru pridajte. Rozpustíme maslo, rozšľaháme vajíčko a pridáme soľ a kvások. Každá múka inak vsaje mlieko, preto radšej dávam viac cca tých 300ml. Vymiešame hladké, nelepivé cesto. S cestom sa veľmi dobre pracuje, ak by sa trošku lepilo, podsypte múkou. Necháme 1 hod. vykysnúť. Po hodine cesto použijeme na koláče či závin. Pečieme na 180*C 10 min, potom teplotu znížim na 160*C. Niekedy hladkú múku mením za špaldovú - Kuchenmeister T 812 s ňou mám najlepšie výsledky.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zdravé cuketovo - zemiakové placky, pečené v rúre :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa (cca 300g) 2 zemiaky (cca 300g), 10 PL jemných ovsených vločiek, 5 PL ovsenej alebo špaldovej múky, 1 vajíčko, kúsok póru, medvedí cesnak a lebo klasický podľa chuti, majoránka, soľ, korenie, olivový olej.........

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept na placky v zdravšej verzii, ktoré nevysmážame, ale pečieme v rúre.

Zemiaky a cuketu si očistíme. Ja som si ich odvážila, aby mali približne rovnako, čiže u mňa 300g. Najemno ich postrúhame a pridáme vločky. Zamiešame, a necháme chvíľu postáť, aby vločky nasiakli. Potom pridáme vajíčko, orestovaný pór alebo cibuľu, cesnak, korenie, soľ a múku podľa potreby, aby vznikla kompaktná hmota.
Na plech dáme peč. papier, alebo teflónovú podložku a ukladáme placky. Mne vyšlo 12 väčších kúskov. Pokvapkáme oliv. olejom a dáme na 200*C piecť. Pečieme 15min. potom placky otočíme teplotu znížime a dopečieme dozlatista. Hotovo.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.7.2018, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť.

Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem.

Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldový - zdravý mrkvový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špald.múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček oleja - masla, 1/2 hrnčeka hnedého cukru (môžete aj viac, ale ja necukrujem veľmi) , 1 hrnček postrúhanej mrkvy (cca 2ks strednej mrkvy) , 2 vajíčka, 1 KL sódy bicarbóny, 1KL mletej škorice, 2 PL kakaa, 2PL bio trstinovej melasy.........podľa chuti oriešky, sušené ovocie a pod. Poleva: tvaroh, 1PL medu, trochu citr. šťavy. Môj hrnček má 2,5 dcl.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi obľúbený Carrot cake -mrkvový koláč - tortu som upravila na zdravšiu verziu so špaldovou múkou a melasou. Recept je veľmi rýchly a a chutný.

Ako prvé si postrúhame mrkvu a zapneme rúru. Suché prísady - múku, kakao, sódu bic., hnedý cukor, škoricu spolu premiešame. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčka. Pridáme k suchým prísadam a mixérom krátko cesto spojíme. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu a nakoniec 2 PL melasy - ak nemáte môžete vynechať ale melasa dodá perníku skvelú chuť. Môžete pridať aj oriešky, či nejaké suš.ovocie. Chuti sa medze nekladú. Cesto vylejeme na menší plech, ktorý sme si vopred namazali a vysypali múkou. Pečieme na 180*C cca 25min. záleží však od Vašej rúry, preto radšej páratkom vyskúšajte.

Perník necháme vychladnúť a je už len na nás, či ho dochutíme práškovým cukrom, čokoládovou polevou, alebo ho necháme len taký suchý, chuťovo je dobrý, vláčny, takže mu netreba žiadnu polevu.

Kedže som robila taký zdravší, tak som spravila polevu z tvarohu, medu a citr. šťavy - všetko spolu premiešať a vyliať na vychladnutý koláčik. Necháme stuhnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Špaldové piškóty - skvelé a zdravé :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 domáce vajíčka( ak nie sú domáce, nič sa nedeje), 50g trstinového cukru, +- 120g špaldovej múky (tá moja je Kuchenmeister T 812)

POSTUP PRÍPRAVY

Po dlhom testovaní, skúšaní a kombinovaní receptov som si " vytvorila " vlastné piškóty, ktoré chuťovo najviac vyhovujú mojej rodine a preto sa s Vami podelím o receptík.


V podstate je to veľmi jednoduché, len je dôležité odhadnúť správne cesto. Takže: oddelíme bielky od žĺtok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridáme cukor a šľaháme, šľaháme a šľaháme možno aj 8 min. Znížime otáčky na min. a po jednom pridáme žĺtka. Veľmi už nemixujeme, iba ich zašľaháme. Ručne jemne primiešame po častiach múku. Najlepšie od krajov do stredu. Keďže vajíčka majú vždy inú veľkosť múku, prisypávam od oka, asi tých 115 - 120g. Cesto pekne spojíme, aby bolo hladké - ani nie riedne ani nie husté. Na plech dáme teflónovú podložku a striekame sáčkom kôpky. Necháme ich postáť na plechu - to je veľmi dôležité. Vyhrejeme rúru na 170*C a dáme piškóty piecť. POZOR!!!!! Bez ventilátora a rúru neotvárame! Pečieme cca 15 min. no záleží od Vašej rúry, takže si ich sledujte - pekne dozlatista. Po upečení sa zdržíme :-D hlavne deti, pretože keď ich necháte len tak na plechu do druhého dňa, tak sú lepšie. Samozrejme keď vydržia. Z tejto dávky mi vyšli presne 2 plechy - no mám ich väčšie 35x45cm. Asi 150g piškót.

Upozorňujem, že nie sú sladké, preto si cukor pridajte, no nám to stačí. Chuťovo sú výborné, isto lepšie ako z obchodu!

Prajem dobrú chuť a nech sa podaria :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2015, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu