. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Yvona G. (yvon) ID 1354
.
mimibazar.sk/yvon
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2005
Naposledy: 22.7.2021 11:56
Aktualizácia: 17.5.2021 11:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 55
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

žltkové rezy makové



POTREBNÉ PRÍSADY

6 ksbílku 200 gkr. cukr 200 gmák mletý 150 gpolohrubá mouka 1 bal.prášek do pečiva 250 gmáslo Poleva: 6 ksžloutku 200 gmoučkový cukr

POSTUP PRÍPRAVY

Bílky s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme mák smíchaný s moukou a práškem do pečiva. Úplně na konec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
Takto připravené těsto si navrstvíme do vyššího plechu, který jsme si vymastili tukem a vysypali moukou (plech o velikosti 20 x 30 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 stupňů po dobu cca 20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2015, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Skvelé zapekané zemiaky s bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

1200 g zemiakov uvarených v šupke, 1 bryndza , 1 bambino veľké, pažítka jarná cibuľka, smotana, 2 vajcia, maslo, plátkový syr., p

POSTUP PRÍPRAVY

2/3 zemiakov uvarených v šupke a olúpaných nakrájame na kolieska a 1/3 postrúhame na vymastený plech naukladame kolieska zemiakov pokvapkáme rozpusteným maslom na to dáme plnku- nastrúhané zemiaky zmiešame s bryndzou a syrom, jarnou cibuľkou a pažítkou a vlejeme asi 100 ml smotany vymiešame, natrieme na zemiaky a naukladáme daľšie zemiaky na kolieska pokvapkame rozpusteným maslom uložíme na to plátkový syr a zalejeme zvyšnou smotanou vymiešanou z dvoma vajíčkami dáme zapiecť do rúry.\r\n\r\nJe to výborné mali tam isť dve bryndze ale ja som dala jedno bambino inak by to bolo veľmi bryndzové a to mi nemusíme. Ale kto ma rád môže to urobiť len s bryndzou.Fotiť som zabudla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.4.2013, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

párkové ružičky



POTREBNÉ PRÍSADY

urobíme si klasické kysnuté cesto ja robím: 500 g polohrubej múky 1 droždie 50 ml oleja 300 ml mlieka soľ

POSTUP PRÍPRAVY

takže : cesto dáme vykysnúť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.4.2013, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

škvarkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 palmarín/ helia, hera/, 50 dg hl. múky, 2 žĺtka, 2 dc mlieka, 20 g droždie, 35 g škvarky, 1 trojuholník niva syra
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

urobíme cesto /čo nemusím snád rozpisovať ako/, necháme vykysnúť, rozdelíme n 6 bochníkov každý rozvaľkáme do kruhu potrieme plnkov zrolujeme do tvaru rožka tj. z širšej sreany k užšej.Potrieme žĺtkom a šup piecť.
Plnka: pomelieme škvarky a nivu syr kadže je to dosť slané samo o sebe oľ nedávame do plnky iba do cesta

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

vajíčková tlačenka



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dg šunkovej salámy,4 vajcia na tvrdo,1 tatárska /250 ml/, 3 väčšie uhorky /zavarané/, kápia podľa chuti, hrášok /malá konzerva nemusí byť celá/ 1 želatína /20g/, 1 kocka bujonu

POSTUP PRÍPRAVY

želatínu rozpustíme v 1 dcl vody a v 1 dcl vody uvaríme bujon. Ostatné suroviny pokrájame na kocky, vmiešame tatársku, bujon vychadený, a želatínu. Vlejeme do foliou vyloženej formy na srnčí chrbát, alebo do formy od taperverukto má. Minimálne na 5h do chladničky, najlepšie cez noc. Vyklopíme nakrájame a papáme. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.5.2016, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

kysnutý závin so škvarkovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

600g poloh. múky, 60 g masla, 3 dl. mlieka, 1 vajce, 1 čl soli, kocka droždia, štipka cukru
Plnka: 380 g škvariek 1 mladá cukina, 2-3 zelené cibuľky, 3 vajcia,1/2 vrecúška sušeného majoránu, soľ, mleté biele korenie a 2PL kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si cesto ktoré dáme vykysnúť /nejdem to rozpisovať každý postup iste ovláda/ keď máme cesto vykysnuté rozdelíme si ho na 3 bochníky, ktoré natrieme plnkou a zvinieme. Potrieme roztopeným maslom a pečieme do zlatohneda sú skvelé. Ešte horúce ešte raz potrieme roztopeným maslom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

syrové kornútky



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov syra /tehla/, 1 ks encián /plesnivec/, maslo, zelená cibuľka, reťkovka

POSTUP PRÍPRAVY

plátkový syr si skrútime do kornútkov naplníme plnkou a ozdobíme retkvičkou.
Plnka: encián postrúhame vymiešame s maslom a zelenou cibulkou a ozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2007, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

bombonierová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

250g masla, 200g cukor, štipka soli, 4 vajcia, 360g polohr. múka, 100 ml. mlieka, 1 bal. pr. do pečiva a , 1 vanilkový cukor bomboniera /mala by byť karamelová ale kto má akú rád myslím, že aj koňaková, alebo likérová ak to nie je pre deti by bola fajn/

POSTUP PRÍPRAVY

maslo, cukor, van. cukor, soľ vzmiešame, po jednom pridávame vajcia, múku s pr. do pečiva zmiešať a pomaly pridávať, nakoniec vlejeme mlieko. Vysypeme si tortovú formu, vlejeme do nej cesto a naukladáme cukríky, ktoré obalíme v hrubej múke, aby nám neklesli na dno. pečieme asi hodinu pri 175 st.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.1.2011, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

kukuričné lupienky v čokoláde



POTREBNÉ PRÍSADY

kukuričné lupienky, ks horká čokoláda+ ks mliečna čokoláda, trošku cery

POSTUP PRÍPRAVY

vo vodnom kúpely roztopíme čokolády vsypeme kukuričné lupienky jemne premiešame. Lyžicou si robíme kôpky /najlepšie na potravinovú fóliu/, alebo plníme košíčky na šuhajdy a dáme stuhnúť.,keď nám stuhnú tak držia dobre pokope. Sú veľmi dobré, rýchle a jednoduché, a tiež sú vhodné pre detičky /aj dospelých ktorý držia bezlepkovú dietu ako ja/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.4.2007, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohový nákyp s marhuľami



POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla, 100g cukru, 3 žítky, 1 bal. vanilínového cukru, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citrónu
75g škrobovej múčky, 500g tvarohu, 3 bielka, tuk na vymastenie formy 1 marhuľový kompót /460g/.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy vložíme mäkké maslo, cukor, žĺtky, van. cukor, citrónovú šťavu a kôru,škrobovú múčku a tvroh, elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicou tvarohovej masy naplníme dobre maslom vymastenú nákypovú formu /to je jedno aj malý plech s vyšším okrajom/ navrstvíme na ňu odkvapkané marhule a prikryjeme zvyškom tvarohovej masy.Nákyp pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st. asi 50. min do zlatova. Je vynikajúci ak máte radi tvaroh odporúčam, chutí aj za studena.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2007, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu