. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 941-950)<< predošlé 1,.,90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,.,115 ďalšie >>

TORTY

Elegantná s orchideami a ružami...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaový korpus, malinový rozvar, višňový džem, višne, falošný parížsky krém...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2013, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Víla s koníkom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta, marhuľový džem, pribináčik krém, broskyne a ananás....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2013, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná so závojom /3./


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha cca 4 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový rozvar, malinový džem, pribináčik krém, jahody...poťah MMF, kvietky PDT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.1.2013, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Žltkové kokosové či orechové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jeden z najobľúbenejších "rýchlych" koláčikov (-: a dá sa urobiť podľa chuti alebo surovín, ktoré sú k dispozície na dva spôsoby...

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 250g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, 150g Palmarínu /alebo iného tuku/, 1 vajce, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, ríbezľový alebo malinový lekvár♥♥♥♥♥♥♥Zo surovín spracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech /pokiaľ sa cesto roztrhá, nevadí, stačí popritláčať rukami (-: /, na cesto natrieme lekvár a rovnomerne rozotrieme plnku. Pečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút a na ešte teplý rozotrieme polevu. Po vychladnutí krájame nožom namočeným v horúcej vode.



♥♥♥♥♥♥♥



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.1.2017, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Medové a čierne trubičky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Medové trubičky - receptíkov na túto dobrôtku som vyskúšala viac ako dosť a viac-menej neúspešne, až kým som sa neodhodlala na tento, ktorý som kedysi dávno zapísala do zošítka a nemala odvahu doteraz vyskúšať...a stal sa pre mňa víťazným ♥♥♥♥♥♥♥ 250g hladkej múky, 100g medu /v tekutej forme, nie skryštalizovaný/, 100g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 PL vlažného mlieka /podľa potreby pridáme viac/, na hrot noža sódy bikarbóny, za 1 PL zomletých orechov ♥♥♥♥♥♥♥ Zo všetkých surovín zamiesime cesto /pokiaľ sa nám nedá spojiť, po lyžiciach pridávame vlažné mlieko/, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté plníme karamelovou plnkou a konce namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy a rozmixovaných lieskových /alebo vlašských/ orieškov. ♥♥♥♥♥♥♥ Karamelová plnka: 150g kryštálového cukru, 100ml horúcej vody, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 250g masla, 100g práškového cukru...Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť. V mlieku rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do karamelu asi 1 minútu povaríme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne všľaháme karamelový puding a dobre prešľaháme.

POSTUP PRÍPRAVY

Čierne trubičky - receptík som si odpísala od Ľudmilky a sú fakt vynikajúce: 350g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180g Hery alebo masla, 70 g zomletých orechov, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL kakaa ♥♥♥♥♥♥♥ Všetky suroviny si spolu dobre zmiesime, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté naplníme parížskou šľahačkou a konce namočíme do čokoládovej polevy....♥♥♥♥♥♥♥Parížska šľahačka: 250g smotany na šľahanie /33%/, 70 g čokolády /horkej/ smotanu spolu s nalámanou čokoládou necháme prevariť a po vychladnutí vyšľaháme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 20.8.2013, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lilipunčové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ďalšia mňamka z dielne "keli62", ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou môjho zápisníčka (-: Na pohľad je trochu prácnejší a aj surovín treba viac, ale na slávnostné chvíle očarí svojím rezom, ale aj chuťou. ♥♥♥♥♥♥♥ Upečieme si dve roládky - na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja: žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme olej a múku. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh...pečieme na papieri na pečenie asi 10 minút na 180°C, po miernom vychladnutí natrieme ríbezľovým alebo černicovým lekvárom a stočíme. Vychladnuté nakrájame na asi 1,5 cm kolieska. ♥♥♥♥♥♥♥ Okrem toho si pripravíme dve kakaové piškóty - na jednu potrebujeme: 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 3 PL vody, 3 PL oleja, 1/2 bal, kypriaceho prášku a 1 PL kakaa: žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh...Pečieme na papieri na pečenie na 180 °C asi 15 minút a necháme vychladnúť. Okrem toho potrebujeme punčovinu /množstvo ťažko odhadnúť, ale približne budeme potrebovať +/- 350g/, marhuľový kompót, um, punčový rozvar /každý môže použiť svoj osvedčený recept alebo ten "môj" osvedčený - postup som napísala nižšie/, ríbezľový alebo černicový krém... ♥♥♥♥♥♥♥ PUNČOVINU si urobíme buď z odrezkov z koláčikov, ktoré rozmixujeme a ochutíme rumovou alebo punčovou arómou - esenciou /mne sa nazbierajú konce koláčikov z pečenia a odkladám do mrazáku/ alebo si zomelieme piškóty, ktoré zmiešame s hrsťou orechov, hrsťou cukru a trochou hrozienok /nemusia byť/...punčovinu /je jedno ktorú z nich sme si pripravili/ rozmixujeme s odkvapkaným marhuľovým kompótom /1 fľaša - 7dcl/, a umom /asi 0,5 dcl/ ♥♥♥♥♥♥♥ PUNČOVÝ ROZVAR: 240g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor a 150ml vody dáme variť a necháme mierne vychladnúť. Pridáme do teplého sirupu 100g masla a necháme roztopiť. Medzitým si dôkladne umyjeme jeden pomaranč a jeden citrón, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Obe pridáme do sirupu. Ďalej prilejeme 2 PL malinového sirupu a 1- 2 dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na jeden tmavý plát si natrieme lekvár, poukladáme roládky, medzi ktoré si rozotrieme punčovinu /do vzniknutých medzierok/, polejeme polovicou punčového rozvaru, naukladáme druhú vrstvu roládok, znovu medzierky zatrieme punčovinou,, polejeme zvyšným rozvarom, duhý kakaový plát natrieme tiež lekvárom a natretou stranou prikryjeme roládky, zaťažíme a necháme v chlade do druhého dňa. Potom povrch potrieme orechovým krémom /ja som vyskúšala aj čokoládový - na fotke, nie je zlý, ale orechový mi pasuje lepšie/ a polejeme čokoládou.




♥♥♥♥♥♥♥


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2013, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

S poníkom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...váha 3,5 kg.

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, višňový džem, višne, falošný parížsky krém...poťah MMF

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2012, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre poľovníka...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

ručne maľovaná...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 23.12.2012, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Srdiečko s ľaliou...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,5 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový džem, pribináčik krém, jahody, ananás, mandarínky, poťah MMF, kvety Smartflex Flower

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Na besiedku do škôlky...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,8 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový rozvar, jahodový džem, pribináčik krém, poťah a ozdoby MMF

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.12.2012, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 941-950)<< predošlé 1,.,90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu