končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 81-84) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9 |
POLIEVKY |
Hrášková krémová polievka s uhorkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mrazeného hrášku 1 ošúpaná uhorka, z ktorej sme vybrali semienka 1 veľký zemiak, oškrabaný a pokrájaný na plátky 1/2 veľkej cibule, pokrájanej na kolieska 1 dávka ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 3 lyžice masla /najlepšie Rajo/ 2 žĺtky zo stredne veľkých vajec 150 ml šľahačkovej smotany soľ čerstvo zomleté čierne korenie žerucha na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Mrazený hrášok a plátky zemiakov dáme spolu s cibuľou do veľkého kastróla. Pridáme 300 ml hydinového vývaru alebo bujónu z kocky a polovicu masla. Pomali dusíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Necháme vychladnúť. 2. Vychladnutú zeleninu dáme do mixéra. Pridáme 125 ml vody a rozmixujeme ju. Precedíme ju a odložíme nabok. 3. Uhorku nakrájame na hranolčeky, veľké asi ako zápalky, a pomaly ich 8 až 10 minút podusíme na zvyšnom masle, kým nezmäknú. Panvicu odstavíme z ohňa. 4. Žĺtky rozšľaháme, pridáme smotanu a rozmixovaný hráškový krém. Šľaháme, kým sa všetko dôkladne nespojí. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Arašidová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 700 ml ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 100 g jemného arašidového masla 1 lyžička karí korenia 4 žĺtky z veľkých vajec 250 ml šľahačkovej smotany čerstvo zomleté čierne korenie soľ podľa chuti 2 lyžice anjemno pokrájanej pažitky POSTUP PRÍPRAVY 1. Základný hydinový vývar dáme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme arašidové maslo a karí korenie. Dôkladne premiešame. 2. Žĺtky a šľahačkovú smotanu rozšľaháme vidličkou, potom do nej pridáme trichu hydinového vývaru ochuteného arašidovým maslom. 3. Žĺtkovo-smotanovú zmes vlejeme do vývaru ochuteného arašidovým maslom a miešame na veľmi slabom ohni, kým polievka nezhustne. Ak treba, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a troškou soli, ale polievka by aj bez toho mala byť dosť slaná, pretože hydinový vývar aj arašidové maslo sú solené. 4. Podávame v bujónových miskách a okoreníme na jemno pokrájanou pážitkou. Príprava: 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trený koláč s banánmiPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na prípravu 1 bábovkovej alebo vencovej formy: 100 g masla (najlepšie Rajo) 4 stredne veľké zrelé banány 0,1 l šlahačkovej smotany 3 vajcia 250 g práškového cukru 1 tyčinka vanilky 400 g polohrubej múky 100 g pomletých lieskovcov 1 balíček prášku do pečiva 100 g jemnej čokoládovej polevy POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Maslo roztopíme. Banány ošúpeme, popučíme vidičkou a pomiešame so šlahačkocou smotanou. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista, vanilku pozdĺžne rozkrojíme, dreň vyškrabeme a pridáme k vyšľahaným vajciam. Múku zmiešame s pomletými orieškami a s práškom do pečiva a po polievkových lyžiciach spolu s roztopeným maslom pridáme do vaječnej hmoty. Do cesta zapracujeme banánovú kašu. 2. Rúru predhrejeme na 180 C. Formu dobre vymastíme maslom a posypeme žemľovou strúhankou, naplníme cestom, hladko zarovnáme a koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút. 3. Polevu vo vodnom kúpeli (alebo v mikrovlnke v hrnčeku) roztopíme a banánový koláč ňou polejeme. Podľa chuti posypeme posekanými pistáciovými orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo)POTREBNÉ PRÍSADY Prísady na prípravu 1 plechu: 20 g kvasníc /cca polovička kocky/, 1 PL práškového cukru, 0,2 l vlažného mlieka, 400 g polohrubej múky, trochu soli, 1 vajce, 75 g práškového cukru, 75 g roztopeného masla /najlepšie od Raja/, 1250 g sliviek, 50 g sekaných mandlí, 25 g kryštálového cukru, 1/2 ČL mletej škorice. POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Kvasnice s 1 PL cukru rozpustíme v mlieku a necháme pod pokrývkou 15 minút. (Do hrnčeka nalejte 0,2 ml vlažného až mierne teplého mlieka - šupnite ho na pár sekúnd do mikrovlnky, rozdrobte doňho droždie, pridajte 1 PL práškového cukru, štipku soli, jemne všetko premiešajte a hrnček prikryte uterkou). Pozn. Je veľmi dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš studené, ani horúce, proste niečo medzi tým, inak kvások nenakysne. 2. Kvasnicové mlieko zmiešame spolu s polovicou múky, soľou, vajcom, 75 g cukru a roztopeným maslom - pozor, nesmie byť horúce! (Maslo roztopíme napr. tak, že kocku masla, najlepšie Rajo, dáme do hrnčeka a na pár sekúnd vložíme do mikrovlnky, vyberieme a miešame vidličkou pokým sa maslo úplne neroztopí. Keď sa vám bude zdať príliš horúce, šupnite ho nachvílu do chládku, teda do chladničky). Zvyšnú múku postupne pridávame, až kým sa cesto neodlepuje od kraja misky: ak sa ešte lepí, pridáme trochu múky. Cesto necháme 30 minút kysnúť. 3. Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a ešte dva razy narežeme, najprv na polky a potom na štvrťky. Cesto silno premiesime a zľahka rozvaľkáme (Ak máte jednoručný valček, môžte vaľkať aj priamo na plechu). Plech potrieme maslom a cesto naň uložíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 81-84) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9 |