. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Talianske slané palacinky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: 3 dl mlieka, 2 vajcia, 2 dl vody, 1 dl oleja, 220 g múky (polohrubá - len na tieto palacinky, inak hladká), 1/2 čL soli, *******Na plnku: 250 g špenátu (mrazený v kockách al. čerstvý), 20 g masla, 2 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 150 g šampiňónov, 1 vajíčko, 250 g tvarohu, 100 g mozzarelly, 3 PL nivy (postrúhať), podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška, podľa chuti talianske bylinky (oregano, bazalka), 1/2 čL rasce drvenej, podľa chuti sójová omáčka,******** Na zapekaciu omáčku: 100 g nivy, kúsok masla, niekoľko (4 ) PL mlieka, 1 dl sladkej smotany al. smotana na varenie******* Na posypanie: 2 PL parmezánu al. grana padano,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je zo starého časopisu, jedlo vyskúšané a overené už mnohokrát, zaradené do kategórie "bezmäsité" a ešte do kategórie "mňamky". Mňamky chutia aj mäsožravcom ( mäsojedom?, mäsojedákom? ).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 15.8.2014, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

*♥*Šošovicový prívarok*♥* - v tlakáči



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g šošovice, 3 - 4 ks bobkových listov, soľ podľa chuti, 2 kopcovité PL hladkej múky, 3 kopcovité PL kyslej smotany, 100 ml sladkej smotany, mlieko (podľa potreby), 1 kocka zeleninového bujónu, ocot ( 1 - 1,5 PL) alebo podľa chuti, strúčik cesnaku (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2018, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Huspenina*♥* - fašiangová pochúťka pre kĺbovú výživu



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pekné a hlavne nechlpaté bravčové kolená, zopár koží (bývajú dosť dobre očistené od tuku už od mäsiara), 2 - 3 paprčky, 3(4?) čL soli, 1 čL mletého čierneho korenia, 2 čL majoránky, celá hlavička cesnaku, bobkový list, celé čierne korenie, cibuľa, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Recept, ktorý nám pomôže vyhnúť sa artróze (bez obavy o tráviace problémy a poškodenie ciev)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 21.2.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Uhliarske špagety (Spaghetti carbonara)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, olivový olej, mčk, soľ, cesnak, celé vajíčka (na osobu rátame 1 ks), syr pecorino alebo parmezán a prerastená slaninka, najlepšie neúdená, ale ak inak nejde, tak u nás aj oravská (veď tá je vlastne neúdená...však vieme, že mäsopriemysel sa nekašle s nejakým údením)

POSTUP PRÍPRAVY

Talianske jedlo -spaghetti carbonara- pochádza zo stredného Talianska, z provincie Umbria, Lazio. Bolo to časté, temer každodenné jedlo chudobných uhliarov, ktorí na smotanu nemali peniaze a pre kopec roboty sa nemohli babrať s nejakou siahlodlhou prípravou. Slaninu mali takú domácu, niečo ako u nás lalok alebo podbradok, (čo sa asi nedá tuná kúpiť)... volajú to guanciale. Keď nie je to, tak sa dá nahradiť pancettou, čo je tiež slanina, taká prerastenejšia ale neúdená. No...takže my dáme hoc tú našu oravskú :-)\r\n\r\n*1) Do vriacej osolenej vody dáme variť potrebné množstvo špagiet. Uvaríme ich al dente. \r\n Kým sa varia špagety, urobíme tieto prípravné úkony:*\r\n*2) Do misy, v ktorej budeme špagety miešať, rozklepneme surové celé vajcia,(alebo len žĺtky) a metličkou ich krátko ale dobre vyšľaháme s pridaným mčk*\r\n*3) Na olivovom oleji ľahko smažíme slaninku pokrájanú na kúsky (ani veľké ani malé) . Načasovať si tak, aby bola opečená tak akurát práve, keď precedíme špagety.*\r\n*4) Ošúpať a prelisovať cesnak, postrúhať syr*\r\n*5) Zlejeme a precedíme vodu zo špagiet, robíme to čím rýchlejšie, aby nám špagety nechladli.*\r\n*6) Precedené špagety horúce vsypeme do misy s rozšľahanými vajíčkami, osolíme, pridáme k nim opečenú slaninku, cesnak a syr. Poriadne zamiešame, premiešame, potom znova proti smeru hodinových ručičiek :-D a znova po ich smere :-D (robím si srandu :-D) Miešame to preto, aby sa vajíčkom a syrom obalili všetulinky špagety. Vajíčko sa vlastne uvarí od tepla chladnúcich špagiet. Vajíčko a syr sa v tom teple krásne spoja a vytvoria ten chutný obal cestovinky. \r\nNa tanieri zvrchu posypať čerstvou bazalkou. Tú už nemám, takže spolu s cesnakom prihodím kúsok rozmrazenej bazaličky. A už len papáme.\r\n-\r\n*Fotky nemám. Ale iste Vám je zrejmé z postupu, že prečo. Jedlo treba urobiť veľmi rýchlo, aby sme využili to teplo, takže aj pomocník na krájanie je vhodný a ešte to musí fičať :-) Tak na fotenie teda času nezostáva. A keď sú hotové, tak zase treba ich zjesť ešte teplé, lebo studené carbonara sú na ... (doplňte podľa úvahy v negatívnom význame) :-)*\r\n\r\n*P.S. Predpokladám, že za výmysel "omáčka na carbonara" sú zodpovední Amíci. Asi im tie normal carbonara boli málo kalorické, tak povymýšľali kreácie so smotanou :-DDD *\r\n-\r\nP.S. Viete, nemám rada recepty bez fotky. Preto mi príde aj také nepríjemné, že teraz sem dávam takto recept. Ale ešte nepríjemnejšie je mi, keď viem, ako sa Talian(i) rehoc/e(ú) , že ako na SVK bastardíme ich kuchyňu a menovite pizzu a carbonara. Pozrela som si tu na MMB všetky prípravy a fakt je to tak :-( Ale my sme laici. Lenže v reštikách sú odborníci. Tí by to veru mali vedieť správne. Lenže zrejme nie sú odborníci ako odborníci :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.2.2017, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

*♥* Sušienky *♥* ale pozor! návykové!



POTREBNÉ PRÍSADY

*Základná hmota - * 150 g masla, 4 PL medu, 4 PL mlieka, 1 H ovsených vločiek, 1 H hladkej múky, 1/2 H hnedého cukru, 1/2 H kokosu, 1 PL kandizovanej pomarančovej kôry, 1 čL kakaa, 1,5 čL škorice, 1,5 čL sódy bikarbóny * * Prídavok ku základnej hmote - * 3/4 H hrubo zomletých vlašských orechov, 1/2 H nelúpaných mandlí*, 2 - 3 sušené figy ( nemusí byť), hrozienka (nemusí byť), čokoláda (nemusí byť). Orechy a mandle môžeme nahradiť alebo skombinovať so sezamom, slnečnicovými alebo tekvicovými jadierkami podľa vlastnej úvahy alebo chute.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, med, mlieko, kakao a škoricu dáme do rajnice a zohrejeme, aby zmes skvapalnela. Nevaríme, len zohrejeme a odstavíme, maslo necháme roztopiť.
Do misy dáme prebraté vločky, múku, cukor, kokos, pomarančovú kôru a prilejeme tekutú medovo-maslovú zmes. Varechou poriadne premiešame a máme pripravenú základnú hmotu, do ktorej vmiešame prídavok podľa toho, čo nám chutí - hrubo mleté orechy, mandle. Alebo si môžeme pripraviť zmes semienok s hrozienkami, orechovú zmes (buráky, pistácie, lieskovce, macadamia atď.) s hrubo posekanou čokoládou, skrátka podľa vlastnej fantázie alebo toho, čo máme k dispozícii.
Nakoniec pridáme sódu bikarbónu a dobre zamiešame.
Zmes je pomerne hustá. Čajovou lyžičkou odoberáme kúsok hmoty a vlhkými rukami z nej formujeme guľôčky veľkosti orecha. Kladieme ich na plech s PNP s väčšími rozostupmi, lebo guľôčky sa roztečú. Pečieme pri 170°C asi 8 - 10 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 3.1.2010, 17:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Zorba rezeň*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, gyros, papriková pasta, olej, slepačí bujón, hladká múka, worchester, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia prerežeme naplocho, osolíme, okoreníme mčk, gyrosom a zľahka obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme 2 čL múky, zapražíme, pridáme trocha gyrosu a podlejeme vodou. Šťavu premiešame, pridáme do nej polovicu bujónovej kocky, paprikovej pasty a trocha worchesteru. Povaríme, pridáme vodu, ak šťava príliš zhustla a nakoniec pridáme lyžicu masla. Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a poriadne prehrejeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.12.2009, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

*♥*Plnené perníčky (orechová plnka)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: *200 g medu, 500 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, 90 g masla, 2 vajcia, 1 čL sódy bikarbóny, 2 čL perníkového korenia (klinček, anýz, škorica, muškátový oriešok)* *plnka: 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 čL maizeny, postrúhaná citrónová a pomarančová kôra, olúpané mandle na ozdobu, 1 vajce na potieranie perníkov, papier na pečenie*

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto perníčky sú konzumovateľné hneď od upečenia... až do.... neviem, lebo ich zošrotujú pomaly behom týždňa, dvoch?

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 18.12.2018, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Štrúdľa so zápražkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*Cesto - 250 g hladkej múky, 1/4 čL soli, 1 vajco, 8 PL vlažného mlieka, 50 g mierne zmäknutého tuku* *Zápražka - 100 - 120 g tuku (hera, olej, masť), 70 - 80 g hladkej múky, * *Náplň - 6 väčších jabĺk, 1 višňový kompót (7 dl), 150 g orechov, 2 PL kryštál. cukru, 10 dg maku + 2 kopcovité PL práškového cukru, mletá škorica, sáčok piškótov * *Na potretie - vajíčko + 1 PL mlieka + 1 PL oleja*

POSTUP PRÍPRAVY

Prípravu tejto štrúdle som videla raz dávno na Prime v relácii "Prima vařečka". Bola to príprava jednoduchá ako facka a štrúdle vyzerali krásne. Recept som si zapísala, ale papierik niekde "pošiel" a teraz som sa k receptu znova dostala vďaka jednej milej osôbke z českého MMB. Tak som ho mohla konečne vyskúšať.
Štrúdľa je skvelá, hoci to nie je lístkové cesto, vyzerá tak, chutí tak, lístkuje sa úplne najlístkovatejšie a celé to je založené na tej zápražke. Špica :))

(3.9.2012) Dodatočná poznámka - všetky ingrediencie na cesto nahádzať do DP a spustiť program "Cesto" - cesto po 25 min vybrať, šupnúť do chladničky (zabalené vo fólii)
*****Poznámka k zápražke *****
Ak robíte zápražku z oleja, dajte z neho do panvice najprv iba polovicu objemu, všetku odváženú múku a restujte, postupne môžete trocha oleja priliať, prípadne pridať i viac múky (múka nie je vždy rovnaká, takže preto). Tá zápražka a zrolovanie cesta nám zabezpečuje pekné lístkovanie, preto viac zápražky nie je na škodu.
Ak sa vám zdá zápražka riedka, pridajte viac múky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (61) posledné: 19.4.2018, 6:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Bazový extrakt proti chrípke



POTREBNÉ PRÍSADY

100 - 150 g sušených kvetov bazy, vodka, zavárací pohár s uzáverom (twistovka). _________________________________________________________________________________ Bylinu napechujeme do pohára a zalejeme vodkou, uzatvoríme. Každý druhý či tretí deň treba premiešať. Bylina sa lúhuje v tom alkohole aspoň 30 dní, potom sa môže (ale nemusí) precediť.___________________________________________________________________________ *Prevencia - 1 - 2 čL/deň* *Liečba - 4 - 5 čL/deň* ___________________________________________________________________________________ Nevhodné pre deti a tehotné!!! Vhodné i na kloktanie proti angíne, aftom, zápalu ďasna

POSTUP PRÍPRAVY

Milé žienky, maminky, tento recept dnes v televízii práve doporučil MUDr. Bukovský ako prevenciu proti chrípke alebo liek proti chripke. Vraj bude uvedený aj v jeho novej knihe. Inak našla som ho aj na http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=582&Itemid=30, takže sorry, nezvyknem kopčiť, len chcem pomôcť. Veď v tomto chrípkovom období informácia môže niekomu pomôcť. Keby som to bola vedela skôr, iste by som nasušila kopu bazy. No čo už? Budem sušiť nabudúce. Ale Vy možno máte, tak si pomôžte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2009, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Zemiakový chlieb *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku.


Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu