. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemličky a pletenky z jedného prameňa + fotopostupy :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 50 ml vody, 1 a 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja, 1 a 1/2 ČL sušeného alebo 1/2 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si klasicky kvások z letného mlieka,droždia,cukru a necháme kvasiť.Zatiaľ si pripravíme do misy preosiatu múku,olej a soľ.Keď máme kvások hotový,tak ho pridáme a dolejeme postupne aj letnú vody,radšej menej,len tých 50 ml. cesto je lepšie.Vymiesime, ja miesim rukami - s cestom by sa malo dobre pracovať,trošku pomúčime a dáme na teplé miesto 1 hod. kysnúť.Po vykysnutí cesto rozdelíme na pracovnej doske na 6 častí - pletenky,alebo ako mám ja 4 žemličky a 4 pletenky - postup viď obrázky.Nemusíme podsypať múkou, s cestom sa dobre pracuje a lepšie sa šúla.Uložíme na papier na pečenie a necháme ešte asi 20 - 30 min. kysnúť.Potrieme vajíčkom,mliekom alebo vodou.Posypeme makom,sézamom a pod.Pečieme na 180*C 20-22 min. - záleži od trúby,preto radšej sledujte.Po upečení dáme na mriežku a necháme chladnúť.

Upozorňujem, že toto je malá dávka,ale my sme len dvaja,takže nám to úplne stačí.

Prajem dobrú chuť !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (95) posledné: 4.3.2017, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný zemiakový chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky,150 g celozrnnej múky, 450 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 uvarené zemiaky, 2 PL olivového oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej soli ( ak nemáte,tak jedlej ), 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Žijeme dlhodobo v zahraničí a keďže sme mali už dosť toustového a bicarbónového chleba a pečených bagiet,rozhodla som sa pieť chlieb.Po viacerých pokusoch - aj úspešných,ale z mojej strany neskojných,som sa konečne dopracovala a nakombinovala som si recept,ktorý mne osobne vyhovuje a tiež aj chutí,keďže ho pečiem 3 x za týždeň.Je krásne makkučký,výborný aj na tretí deň - teda ak Vám ostane a čo je najdoležitejšie,je domáci a bez pridaných E-čiek!Ak sa tu už nejaký podobný recept nachádza,tak sa ospravedľňujem,ale ja nekopírujem,ale skúšam a kombinujem podľa svojich možností.Pretože múka tu je iná a o zemiakoch a kvasniciach radšej písať nebudem,to je iná story.Ale k receptu:

Ak mám čerstvé droždie,tak si pripravím kvások.Do 250 ml teplej vody dám trošku hl.múky,trochu cukru a droždie.Nechám asi 10 min.kvasiť.Zatiaľ si pripravím ostatné suroviny.Do misy preosejem hladkú múku,pridám celozrnnú,olej,prelisované zemiaky,ocot,soľ,rascu.Prilejem kvások - pozor nie priamo k soli a dolejem zvyšných 150 ml teplej vody.S vodou radšej opatrne,radšej menej a podľa potreby.Začnem miešať varečkou a potom ručne asi 5 min.Cesto by sa malo pekne oddeliť od dlane,ak nie,pridajte ešte múku.Správne cesto je tuhšie a v ruke sa nerozteká.Troška poprášim hl.múkou,prikryjem čistou utierkou a dám na teplé miesto 1 hod. kysnúť.V mojom prípade do trúby :-D inú možnosť nemám.Po hodine cesto zdvojnásobí svoj objem a keď do neho strčíme prst,tak nám v ceste ostane jamka.Vtedy ho vysypem na pomúčenú dosku a zľahka vyformujem do ovaľného tvaru,alebo do tvaru podľa vašej formy.Cesto moc nemiesim,aby som neporušila bublinky,len podkladám a naťahujem zhora pod chleba.Prenesiem do formy,v mojom prípade do zapékacej keramickej misy,ktorú som si zo všetkých strán naolejovala.Nechám ešte pod utierkou 1/2 hod.kysnúť.Zapnem trúbu a hneď na dno vložím starý pekáč asi s 0,5 l vody,aby sa vytvárala para.Po 1/2 hod. chlebík potriem slanou vodou ( asi 1 dcl vody a 1/3 ČL soli ) a urobím pár zárezov,aby sa chlebík počas pečenia netrhal.Vložím do vyhriatej trúby na stred a pečiem 15 min. na 220 *C a potom znížim na 180 *C ešte 30min.Trúbu neotváram.Po 45 min. chlebík vyberiem,vyklopím z formy,preložím na mriežku,potriem slanou vodou a ešte asi 10 min.dopekám.Samozrejme čas pečenia záleží od Vašej trúby,preto radšej sledujte!Po upečení chlebík vyberiem a potriem slanou vodou.Prikryjem utierkou a uskladňujem tiež len v utierke,žiaden chlebník alebo sáčok.Prajem dobrú chuť!

Vyskúšala som aj bez zemiakov,aj bez celozrnnej múky a aj viac g celoz.múky,ale tento pomer surovín mi najviac sedí.

Pár rád k pečeniu chleba:Hladkú múku preosievame - prevzdušňujeme!Voda na kvásom musí mať optimálnu teplotu.Droždie nikdy nesmie prísť do priameho kontaktu so soľou!!!Príliš málo soli môže spôsobiť, že cesto príliš vykysne - potom pri pečení poklesne!Príliš veľa soli spomaľuje proces kysnutia!Cukor a med dodáva chlebu zlatkavú kôrku!Olej a olivový olej dodáva jemnejšiu,chutnejšiu chuť chleba a zvyšujú jeho trvanlivosť.Uvarené zemiaky dodajú chlebu vláčnosť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo - škoricové lievance :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g pol.múky, asi 80g kr.cukru ( záleží od chuti a od sladkosti jabĺk), 1 l mlieka, 2 vajcia, 5-6 jabĺk, 1 prášok do pečiva,škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšlaháme cukor so žĺtkami,pridáme vlažné mlieko,múku a najemnučko postrúhané jablká.Nakoniec pridáme prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.Podľa potreby prisypeme múku,alebo dolejeme mlieko.Na malom množstve oleja lievance zvoľna opekáme z obidvoch strán.Ide to pomalšie,ale výsledok stojí za to.Ešte teplé polejeme rozpusteným maslom ( nemusíme ) a posypeme škoricovým cukrom.

Prajem dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2011, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky polohrubej múky, 2 šálky mlieka, 3/4 šálky oleja, 2 šálky kr.cukru, 2 vajcia, 2 PL kakaa, 4 makké jablká, mleté orechy, 1 KL mletej škorice, 1 KL jedlej sódy, 1 prášok do perníka

POSTUP PRÍPRAVY

Keď neviete,čo so zrelými jablkami,tak ako ja,vyskúšajte tento recept.

Hľadala som na nete recept,a jeden som aj našla,ale upravila som si ho podľa seba a dúfam,že tu takýto nie je.Ak áno,tak sa ospravedľňujem.

Do misky dáme cukor a vajcia,chvíľu šľaháme.Potom pridáme olej,vlažné mlieko,múku,kakao,nahrubo postrúhané jablká (ja som ich ani neodšťavila), asi hrsť orechov-ja som dala vlašské,škoricu a nakoniec už len zľahka vmiešam sódu a prášok do perníka.Vylejem na vymastený a múkou vysypaný lech.Pečieme na 180*C asi 30 min. - záleží od trúby,takže radšej sledujeme alebo vyskúšame špajlou.Po vychladnutí polejeme čokoládou,alebo len posypeme práškovým cukrom,aby vynikla perníková chuť.Je to taká rýchlovka,v podstate perník,ale taký iný-vláčny.Ešte som zabudla,že šálku som použila menšiu asi 2,5 dcl.

Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 14.10.2014, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kulajda - mliečna hríbová :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

asi za hrsť sušených hríbov(alebo čerstvých), 1 KL soli, 2 KL kopru, 2 KL mletej racse, 2-3 ks bobkového listu, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 ks zemiakov, asi 1 l mlieka,1 šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi rýchla,výborná a obľúbená polievočka-omáčka od mojho manžela z Čiech.

Ja zvyknem ráno namočiť hríbiky do studenej vody.Potom ich k obedu zapnem a pridám soľ,kopor,racsu,bobkový list a prelisovaný cesnak.Povarím,pridám na kocky nakrájané zemiaky a asi liter mlieka-záleží od veľkosti hrnca.Znovu povarím,prilejem šľahačkovú smotanu a v troche studenej vody rozmiešné 2 PL hlad.múky.Dochutíme soľov a podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.Úžastná polievka je na svete!

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2012, 9:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hríbovo-šošovicová polievka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

hrsť šošovice, hrsť sušených hríbov, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, 1 vajíčko, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je obľúbená polievočka mojho manžela - vlastne to je aj jeho receptík.Takže do hrnca s vodou dáme hríby,necháme chvíľu povariť.Pridáme umytú šošovicu a prelisovaný cesnak.Povaríme a pridáme mrkvičku nakrájanú na kolieska a zemiaky na kocky.Povaríme a ak je všetko makké,tak osolíme a ochutíme.Najlepšiu chuť urobí korenie Libeček.Do hotovej a odstavenej polievky rozmiešame celé vajíčko-možme ale nemusíme.Je to výborná a jednoduchá polievka,dúfam,že Vám bude chuťiť.Snáď tu ešte takýto recept nie je,ak áno ospravedľňujem sa.Ešte som zabudla,že čím viac cesnaku,tým je lepšia!A nie je nutná závarka.Može byť,ale polievka je sama o sebe dosť hustá a múka by len pokazila chuť!



Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 23.3.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 1/2 sáčku suš.droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Táto knedľa je veľmi jednoduchá a určite sa Vám podarí.Recept som našla už dávnejšie niekde na nete a odvtedy používam len tento.Tak sa milé dámy nebojte a skúste receptík!

Do preosiatej múky,pridáme cukor,soľ, droždie,oliv.olej a letné mlieko.Poriadne vymiešame,cesto by nemalo byť ani riedke ani husté!Necháme v teple asi 1/2 hod.nakysnúť.Potom cesto rozdelíme na tri časti a jemne vyformujeme do tvaru bochníka.Necháme znova v teple kysnút.Pripravíme si hrniec,najlepšie vysoký a široký na dno dáme vodu,pridáme parák-sitko na knedľu.Voda nesmie presahovať sitko a necháme zovrieť vodu.Ak je cesto vykysnuté opatrne prenesieme na parák.Bochník a aj parák jemne potrieme obyč.olejom,zakryjeme pokrievkou,stlmíme plameň na min.a stopneme 20 min.Doležité je,aby sme sa vobec nepozerali do hrnca.Po 20 min. opatrne odokryjeme - dávame pozor,aby nám voda z pokrievky nekvapla na vykysnutú knedľu.Hotovú knedľu prenesieme na tanier,prepichneme 3- 4x páratkom a jemne potrieme olejom.Dolejeme do hrnca vodu,ktorá sa nám predtým vyparila a opakujeme!Z tohoto cesta sú tri menšie alebo dve vačšie knedle.Na druhý deň prihrievam nakrájanú knedľu pod fóliou v mikrovlnke.Je super!

Mám už parný hrniec,tak robím knedľu v ňom: nechám cesto 1 hod. nakysnúť,potom ho rozdelím na 2 alebo 3 časti,vyformujem tvar knedle.Nechám ešte asi 30 min podkysnúť a uložím do poriadne vymastených nádob.Keď podkysnú natriem olejom a dám pariť na 20 min.Po naparení hneď poprepichujem každú knedľu páratkom a natriem jemne olejom.Prihrievam v parnom hrnci už nakrájanú.

Prajem veľa šťastia a dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.1.2015, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchý želatínový zákusok :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus:150g hlad.múky, 150g prášk.cukru, 150g obyč.masla alebo 1,5 dcl oleja, 3vajíčka, 1prášok do pečiva, 1PL letnej vody (rumu)! Šlahačková plnka: 1 pochuť.kyslá smotana,1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru,1 prášk.šlahačka! Želatina: 0,25 dcl vody, 0,25 dcl šťavy z ovocia, 7 dkg kryšt.cukru,1 a 1/2 Zlatého klasu,štipka kys.citrónovej,ak je treba tak aj potrav.farbivo! Ovocie: najlepšie jahody,ananás,kiwi,maliny

POSTUP PRÍPRAVY

Na prvý pohľad sa zdá recept zložitý,ale je to veľmi ľahký,rýchly a chutný zákusok!

Takže začneme s korpusom.Celé vajíčka a cukor vymixujeme,pridáme olej,potom preosiatu múku,prášok do peč. a podľa potreby trošku letnej vody,alebo rumu.Je to veľmi rýchle,pretože nedelíme vajíčka na bielok a žĺtok.A piškota je aj tak výborná.Cesto rovnomerne nalejeme do vymastenej a poloh.múkou vysypanej formy(najlepšie do hlbšej) a pečieme na 180 *C asi 20 - 25 min.Záleží od trúby,preto čas radšej sledujeme. Pokiaľ sa nám pečie korpus,tak si pripravíme plnku.Kyslú smotanu vymiešame s kryšt. a vanilk.cukrom.Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu- lepšie je spraviť hustejšiu šlahačku,tak dáme menej mlieka.Hotovú šlahačku vmiešame do smotany a je hotovo.Korpus máme upečený,tak ho necháme vychľadnúť.Po vychladnutí nalejeme na cesto plnku a necháme stuhnúť.Potom na plnku poukladáme ovocie,ja používam napr.jahody z konzervy a mám hneď aj šťavu na želatinu.Takže dáme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.A pripravíme si želatinu:Vodu,šťavu z ovocia,cukor,kys.citr.a Zlatý klas zmiešame a uvaríme hustú kašu.Ak sa nám nepáči vzniknutá farba,tak prifarbíme potrav.farbivom.Necháme želatinu vychľadnúť,ale nie veľmi.Poloteplú ju nalejeme na zákusok a dáme do chladu.Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2011, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta z cukríkov Marshmallow :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na poťah: 90g penových cukríkov,najlepšie jednej farby,maslo,prášk.cukor,šťava z 1 citróna. Korpus: 250 g hladkej múky,necelý 1 prášok do pečiva,4 vajcia,240g prášk.cukru,150 ml oleja,100 ml horúcej vody, 2 PL kakao. Krém:1/2 l mlieka,120 g kryšt.cukru,2 vanilkové pudingy,400 g masla,1 vanilk.cukor + marmeláda,banány alebo iné ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som sem moju tortičku vkladala,netušila som,že bude mať niekto o ňu záujem,pretože je tu neskutočne veľa krajších tort ako je tá moja.Torta je stará už dva roky,ale nejako sa mi nechcelo vypisovať postup.Ale viaceré mi písali o postup,takže tu je:

Príprava poťahu:nie som si už istá,ale poťah mám pravdepodobne podľa Magdaleny L. (meggienka) ID 798.Takže:Plastovú misku si vymastíme maslom,dame cukríky,pokvapkáme citrón.šťavou a dáme do mikrovlnky na najvyšší stupeň na 1 min.Cukríky musia napuchnúť!!!!Ak nie sú,pridáme ešte pár sekúnd.Potom hmotu vysypeme na prac.dosku a postupne pridávame prášk.cukor,kým nie je hmota vhodná na modelovanie - musí bytť pevná,nie tvrdá!Potom ju dáme na chvíľu do chladničky vychladnúť.Po vychladnutí poprášime dosku solamylom-jemne a vyvaľkáma medzi fóliou na tenkú placku.Ružičky som prifarbila potravin.farbivom a tie sa robila tak,že som si vykrojila nie moc tenké kolieska a tie som potom sformovala do ruže.

Korpus:Recept som mala z českého MMB ale videla som ho už aj tu - mramorový korpus!Žĺtky vyšľaháme so 120g práš.cukru.Postupne pridávame olej,vodu,múku a prášok do pečiva.Nakoniec pridáme sneh z bielkov,do ktorého som ku koncu mixovania pridala zvyšný cukor -120g.Tretinu cesta si odlejeme a primiešame asi 2 PL kakaa.Do vymastenej a vysypanej formy striadavo dávame lyžicou cesto.Najlepšia spolupráca s niekym,pojde to rýchlejšie,mne pomáhal manžel.Začneme od stredu formy:dáme 2 lyžice svetlého cesta a do neho 1 lyžicu tmavého cesta.Stále opakujeme od stredu formy 2 lyžice svetlého cesta,1 lyžica tmavého.Opakujeme stále od stredu,až pokiaľ všetko cesto neminieme.NETRASIEME!!!! Kľudne možte použiť svoj obľúbený recept na korpus,ale tento je zaujímavý a chuťovo super!Pečieme asi 25 min, na 200 *C,ale zaleží od trúby,tak radšej kontrolujeme!Po upečení hneď vyklopíme.Potom korpus prekrojíme na polovicu,potrieme marmeládou, pridáme ľubovolný krém - podľa chuti,dáme banány alebo iné ovocie,znovu krém a marmeládu.Na korpus roztiahneme poťah,vyformujeme a ozdobíme!

Krém:Z uvedených prísad si uvaríme hustý puding.Po vychladnutí puding rozšľaháme a potom asi 5 min.zašľaháme maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.11.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový vrkoč :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg pol.múky, 1 kocka kvasníc, 3 PL oleja, 10 dkg kryšt.cukru, 0,5 l mlieka,1 KL soli, sneh z 3 bielkov. Plnka:3 Zlaté klasy, 4 PL kakaa, 7 dcl mlieka, 25 dkg kryšt.cukru, 1 Palmarín

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky pridáme kvások,soľ,cukor,olej,mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov.Vypracujeme vláčne cesto a necháme na teplom mieste nakysnúť.Pokiaľ nám cesto kysne,tak si pripravíme plnku.Do mlieka pridáme Zlatý klas,kakao,cukor a uvaríme ! hustú ! kašu.Odstavíme zo sporáku a ešte do horúcej kaše pridáme 1 Palmarín a poriadne vymixujeme!Necháme vychladnúť! Zatiaľ nám cesto krásne vykyslo.Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.Bochník natenko rozváľame,potrieme kašou,stočíme a spletieme s ďalším bochníkom do vrkoča.Alebo si 1 bochník rozdelíme na 8 trojuholníkov,potrieme plnkou,stočíme a vytvarujeme rohlík! Potrieme žĺtkom zmiešaným s 3 PL vody.Pečieme na 180 *C asi 30-40 min.-sledujeme!Po upečení potrieme olejom!

Je výborný! Je tu veľa receptov na pudingoš,ale ja používam tento!

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.12.2010, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu