. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2380 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Tartaletky so slaným karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia).

Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť.

Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkové tartaletky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 8 tartaletiek (priemer 10 cm) potrebujeme : korpus 120 g ovsené vločky rozmixované, 120 g celozrnná (alebo iná) múka, 50 g maslo izbovej teploty, 2 malé vajíčka, štipka soli *** slivková náplň : 600 g slivky pokrájané, 80 g trstinový cukor, kôra a šťava z 1 citróna, 2 ČL kukuričný škrob, 4 PL voda *** bielková pena : 2 bielky, štipka soli, 100 g krupicový cukor, 1 ČL kukuričný škrob *** formičky s priemerom 10 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Na korpus zmiešame všetky suroviny na kompaktnú hmotu a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky (môžete urobiť iba z akejkoľvek múky). Následne rozdelíme na 4 časti a rovnomerne vtlačíme do formičiek. Prikryjeme papierom na pečenie, zatažíme strukovinou a pečieme na 180°C asi 7-8 minút, po 5 minútach odoberieme papier so strukovinou aby sa prepieklo aj dno. Nechala som vychladnúť a až potom som vybrala z košíčkov.

Na náplň som pokrájané slivky bez kôstok varila s cukrom a so šťavou aj kôrou z citróna asi 15 minút (mala som tvrdšie slivky, mäkkým bude stačiť tak 7-8 minút), následne som pridala kukuričný škrob rozmiešaný s 2 PL vody, povarila som ešte 2 minúty a nechala som čiastočne vychladnúť (pokiaľ sa mi nevyšľahala bielková pena). Po vychladnutí som opatrne som lyžicou naplnila do košíčkov.

Na bielkovú čiapočku som vyšľahala do tuha 2 bielky so štipkou soli, následne som postupne pridávala cukor a šľahala som pokiaľ sa kryštáliky úplne nerozpustili, potom som pridala škrob a minútku prešľahala.

Na slivkovú zmes som rozdelila rovnomerne bielkovú penu a zapekala som 15 minút v rúre vyhriatej na 180•C (formičky som uložila kvôli lepšej manipulácii na väčší pekáč).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tekvicové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 250 g ryže určenej na risotto (Carnaroli, Arborio) 1 - 1,5 l zeleninový vývar 1 dl bieleho vína 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku 3 PL olivový olej 300 g pyré z tekvice (uvarená a rozmixovaná tekvica - Hokkaido, muškátová), čerstvá chilli paprička 30 g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu 30 g masla šťava z 1/2 limetky alebo citróna soľ čerstvo zomleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V širšom hrnci alebo vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, o čosi neskôr cesnak a opražíme do sklovita - cibuľa nesmie chytiť farbu. Pridáme ryžu (pozor NEOPLACHUJEME - škrob zabezpečí krémovú konzistenciu risotta), obalíme v olivovom oleji, pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol a následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená na skus. Pár minút pred dovarením ryže vmiešame pyré z tekvice (ja som použila Hokkaido Tekvicu), dobre premiešame a necháme pár minút variť. Pridáme pokrájanú čerstvú chilli papričku, limetkovú alebo citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, odstavíme zo sporáka, navrch dáme pár kúskov masla, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať, premiešame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosovo malinové scones.



POTREBNÉ PRÍSADY

Milujem, keď môžem rodinku prekvapiť na raňajky niečím výnimočným a netradičným,. A tieto scones koláčiky si svoju misiu - milo prekvapiť :-) splnili na 1*. Je skvelé si ich predpripraviť večer a ráno ich dať len piecť a ak sa nám zdá jedna dávka priveľa, môžu neupečené "počkať" v mrazáku na svoj čas. XXX 2 1/2 šálky hladkej múky, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky studeného masla /nakrájame na drobné kocky/, 2 vajci, 1 šálka kokosového mlieka, 3/4 šálky kokosu,1 šálka malín /pokojne môžu byť mrazené/ XXX Na posypanie 2 ČL cukru a 1/2 ČL mletej škorice...XXX trochu kokosového mlieka na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame 1/4 šálky kokosového mlieka a 1/2 šálky kokosu. V miske si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Premiešame. Do kokosového mlieka zmiešaného s kokosom vmiešame ešte vajíčka a nalejeme to do múky. Pridáme zvyšný kokos a maliny. Premiešame a rýchlo vmiešame maslo varechou /nechceme, aby sa roztopilo./ Ak sa cesto príliš lepí, prisypeme trošku hladkej múky. Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 2,5 cm /treba dodržať/ a vykrojíme kolieska s priemerom cca 6-8 cm. Scones prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sa nám zmestí do mrazáku, potrieme kokosovým mliekom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a necháme 30 minút zmraziť. /ak si ich chceme piecť ráno a cesto si pripravíme večer, dáme ich na noc do mrazáku a potom necháme cca 15-20 minút pri izbovej teplote "povoliť"/: Pečieme na 200°C, 20-25 minút. Po vychladnutí majú byť vnútri vláčne. Prekrojíme ich a natierame maslom a džemom alebo len s lyžičkou bieleho jogurtu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2018, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový librový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý a veľmi nenáročný koláčik, ktorý chuťou nesklame...1 šálka masla, 1 šálka kryštálového cukru, 1 PL mandľového extraktu, 4 vajcia, 2 šálky hladkej múky + 1 PL, 1/2 ČL soli, 1/4 PL kypriaceho prášku, 1 šálka olúpanej a nadrobno nakrájanej rebarbory, práškový cukor na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru zmiešame s 1 PL hladkej múky,. V miske si ušľaháme maslo s cukrom do peny, po jednom zašľaháme vajcia /zakaždým dôkladne prešľaháme/, potom zašľaháme extrakt a soľ. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na nižšej rýchlosti vmiešame do cesta.Nakoniec vareškou zamiešame rebarboru. Formu na biskupský chlebíček vymastíme a vysypeme múkou /alebo len vyložíme papierom na pečenie/ vylejeme cesto, povrch posypeme práškovým cukrom /vytvorí sa chrumkavá kôrka/ a pečieme na 170°C, 60 minút /odskúšame si špajdlou/. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na pláty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cviklové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 300 - 350 g upečenej alebo uvarenej červenej repy 250 - 300 g ryže určenej na risotto (napr. Carnaroli, Arborio) cca 1 liter vývaru (ja používam zeleninový) 1,5 dl červeného vína 1 PL červeného balzamikového octu 1 ČL medu 4 PL kvalitného olivového oleja 1 väčšia šalotka alebo 1 červená cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku 30 g masla 40 g strúhaného parmezánu soľ čerstvo zomleté čierne korenie Gorgonzolu a bazalku na dokončenie (množstvo podľa chuti) hlbšiu panvicu alebo širší hrniec

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, s trochou vývaru rozmixujeme na kašu a prepasírujeme. Víno zmiešame s balzamikovým octom a medom, a varíme pokiaľ sa obsah nezredukuje o 1/3. V hlbšej panvici alebo širšom hrnci na oleji opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, cesnak a ryžu (neoplachujeme), pridáme pyré z červenej repy, vínovú redukciu a za stáleho miešania počkáme pokiaľ sa tekutina neodparí. Následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ ryža nie je uvarená "al dente". Odstavíme zo sporáka, pridáme maslo, parmezán, dochutíme soľou a korením, premiešame a servírujeme s Gorgonzolou a bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky a cestoviny so špenátom a paradajkami v cesnakovo smotanovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL oleja, 500g kuracích pŕs, 1 ČL zmesi byliniek /oregano, tymian a bazalka/, 1 ČL ml. červenej papriky, 3 paradajky, 1/2 šálky špenátu, 3 strúčikov cesnaku, 3 plátkov slaniny /môžeme použiť aj Prosciutto/, 150ml smotany na šľahanie a 50 ml mlieka, 1/2 šálka strúhaného parmezánu, 300g suchých /penne-rúrky/ cestovín

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky, osolíme a necháme postáť. Paradajky si nakrájame na kocky /môžeme ich predtým olúpať/, špenát opláchneme a nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Olej rozpálime v hlbšej panvici alebo kastróliku /ja som použila wok/, kuracie prsia sprudka opečieme a potom znížime teplotu, posypeme bylinkami a paprikou a chvíľu podusíme. Odložíme na teplé miesto, výpek si necháme v panvici. Do výpeku dáme paradajky, špenát, cesnak a na rezančeky nakrájanú slaninu a povaríme, pridáme 1/3 opečených kuracích pŕs, ktoré nakrájame na tenké rezančeky, zalejeme mliekom, smotanou a na miernom ohni privedieme do varu. Zatiaľ uvaríme cestoviny v osolenej vode "al dente", precedíme . Do mierne bublajúcej omáčky vsypeme parmezám a necháme rozpustiť. Odstavíme a vložíme cestoviny, premiešame, počkáme niekoľko minút, kým cestoviny nenasiaknu omáčku, občas premiešame, pridáme navrch kúsky kuriatka a môžeme servírovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemný ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

V texte...

POSTUP PRÍPRAVY

4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme.
Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anka U. (bakita) ID 249563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo citrónové semifreda...



POTREBNÉ PRÍSADY

Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky

POSTUP PRÍPRAVY

6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Red velvet cookies plnené nutelou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak tieto koláčiky "padli za vlasť" na dovolenke ako prvé, Deti si zamilovali hlavne tú sladkú náplň, ale celé boli dokonalé. V skutočnosti boli trochu červenšie, ale použila som dosť silné kakao, takže prebilo to "red" :(...Budeme potrebovať: 2 šálky hladkej múky, 1 PL holandského kakaa /radšej zadávam menej, aby neboli príliš tmavé/, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 3/4 šálky hnedého cukru, 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 vajce, 1 PL mlieka, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 PL tekutého červeného farbiva, 3/4 šálky nasekanej čokolády /horkej/ alebo čokoládových kvapiek, 3/4 šálky Nutely

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml



Na papier na pečeni nanesieme lyžičkou kôpky Nutely /cca 20 kôpok/ a dáme zamraziť. Zmiešame múku, kakao, soľ a sódu bikarbónu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s oboma cukrami, pridáme vajce, mlieko, vanilkový extrakt a červené farbivo a premiešame. Vmiešame čokoládové kvapky. Cesto dáme na 1 hod. do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vezmeme kúsok cesta /asi 2 PL/ a rýchlo vytvarujeme placku, položíme kúsok zmrazenej Nutely a vyformujeme gulôčku, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. trochu sploštíme a šikovno pokračujeme ďalej. ak sa nám cesto začne príliš lepiť, dáme ho zas na chvíľu do chladničky. Koláčiky dáme piecť na 9-10 minút na 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť na plechu a potom uložíme do uzatvárateľnej nádobky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu